6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Băile Figa, stațiune turistică de interes local

Oficial, zona Băile Figa devine stațiune turistică de interes local, printr-o hotărâre de Guvern. Anunțul a fost făcut chiar de către Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean, care a și făcut demersurile necesare pentru încadrarea Băilor Figa ca și stațiune.

Județul Bistrița-Năsăud mai are o stațiune! Este vorba despre Băile Figa, care au primit, printr-o hotărâre de Guvern titulatura de stațiune turistică de interes local.

Demersurile au fost făcute de Primăria Beclean, zilele trecute fiind modificată anexa nr. 5 la hotărârea de Guvern nr. 852/2008.

„Este un pas important pentru comunitatea noastră, întrucât vom putea accesa direct fonduri europene pentru dezvoltarea stațiunii și implicit a orașului nostru (devine stațiune turistică tot orașul Beclean), fiind de acum înainte și mai multe oportunități pentru noi”, a precizat primarul orașului Beclean.

Această titulatură permite un acces mai ușor la fondurile guvernamentale și europene pentru dezvoltare. Primăria a mizat pe zona de agrement Băile Figa, dar și pe alte obiective, precum puntea suspendată peste râul Someș, cu o lungime de 144 de metri, fiind cea mai lungă punte suspendată din România.

De asemenea, în dosarul înaintat Guvernului, Primăria Beclean a mai vorbit de Herghelia Beclean și mai multe monumente istorice din orașul Beclean, inclusiv cele patru castele, foste reședințe ale familiei nobiliare Bethlen.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...