20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Băile Figa, stațiune turistică de interes local

Oficial, zona Băile Figa devine stațiune turistică de interes local, printr-o hotărâre de Guvern. Anunțul a fost făcut chiar de către Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean, care a și făcut demersurile necesare pentru încadrarea Băilor Figa ca și stațiune.

Județul Bistrița-Năsăud mai are o stațiune! Este vorba despre Băile Figa, care au primit, printr-o hotărâre de Guvern titulatura de stațiune turistică de interes local.

Demersurile au fost făcute de Primăria Beclean, zilele trecute fiind modificată anexa nr. 5 la hotărârea de Guvern nr. 852/2008.

„Este un pas important pentru comunitatea noastră, întrucât vom putea accesa direct fonduri europene pentru dezvoltarea stațiunii și implicit a orașului nostru (devine stațiune turistică tot orașul Beclean), fiind de acum înainte și mai multe oportunități pentru noi”, a precizat primarul orașului Beclean.

Această titulatură permite un acces mai ușor la fondurile guvernamentale și europene pentru dezvoltare. Primăria a mizat pe zona de agrement Băile Figa, dar și pe alte obiective, precum puntea suspendată peste râul Someș, cu o lungime de 144 de metri, fiind cea mai lungă punte suspendată din România.

De asemenea, în dosarul înaintat Guvernului, Primăria Beclean a mai vorbit de Herghelia Beclean și mai multe monumente istorice din orașul Beclean, inclusiv cele patru castele, foste reședințe ale familiei nobiliare Bethlen.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: