17.4 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

Barajul de la Colibița trebuie reparat! Dar ce se face cu aurul din lac???

Se vorbește de reabilitarea și consolidarea barajului de la Colibița. Deși nimeni nu contestă utilitatea și necesitatea acestei intervenții, unii își pun alte semne de întrebare. „Ce se va face cu aurul din Colibița, această resursă inestimabil de valoroasă, care riscă să dispară ?”, se întreabă ecologiștii.

Se vorbește de luni bune de reabilitarea barajului de la Colibița. Nimeni nu contestă necesitatea acestei lucrări, chiar dacă au existat numeroase discuții.

Totuși, o declarație recentă a ministrului Apelor, Ioan Deneș, i-a făcut pe unii să sară ca arși, văzând cât de ignorant este acesta vis-a-vis de „aurul” din Colibița.

„A zis ministrul Deneș că peștii din Colibița o să trăiască într-un ochi de apă de 20 metri pătrați. Păi în atâta spațiu se vor călări unul pe altul și vor ajunge la canibalism. Nu se poate așa ceva”, a declarat Cristian Țetcu din cadrul partidului Verde.

Acesta a mai explicat că anumite specii de pești din lacul Colibița au un cod genetic extraordinar. Acesta ar urma să se piardă, o dată ce se ia măsura „farfuriei” sau a „ochiului de apă de 20 metri pătrați”.

Ar putea să mărească ochiul de apă, sau dacă nu are unde, să îl mute temporar, în altă zonă din țară. Dar să nu fie ignorat. Se văd niște lacune extraordinar de mari în ce privește reabilitarea barajului și reamenajarea malurilor Bistriței Ardelene. Nici măcar pe vremea lui Răposatu’ nu se făceau lucrările cu așa mare impact negativ asupra biodiversității”, a concluzionat președintele filialei județene a Partidului Verde.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.