16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Bătute până au ajuns la spital, soția și soacra au refuzat emiterea ordinului de protecție

Un bărbat din Maieru și-a băgat ieri soția și soacra în spital, după ce le-a snopit în bătaie. Culmea, femeile NU au dorit ca polițiștii să emită ordin de protecție.

La finalul lunii decembrie 2018 s-a aprobat emiterea ordinelor de protecție provizorii. Acestea sunt întocmite de polițiștii care intervin la cazurile de violență în familie. Valabilitatea lor este de 5 zile, putând fi prelungite prin ordin judecătoresc.

În sfârșit! Polițiștii pot emite ordin de protecție, când intervin la un caz de violență domestică

Numărul solicitărilor la astfel de cazuri a crescut simțitor, în urma acestei legi. Multe femei au prins curaj în a suna la 112 după ajutor sau a cere emiterea ordinului de protecție.

Ieri, un apel la 112 solicita intervenția polițiștilor într-un caz de violență în familie, în maieru.

Aseară, 13 septembrie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit la un scandal în familie, semnalat prin 112.

La fața locului, au constatat faptul că, un bărbat de 35 de ani, din Maieru, cel mai probabil pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri avute, și-ar fi agresat, în incinta locuinței, atât soția, cât și pe mama acesteia. Cele două au fost transportate la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale” transmit reprezentanții IPJ BN.

Polițiștii care au intervenit la caz au întocmit dosar penal, dar NU au emis ordin de protecție. Motivul?

Acestea s-au opus emiterii unui ordin de protecție provizoriu” scrie în același comunicat de presă remis de IPJ BN.

Anul trecut, 400 de femei au refuzat emiterea ordinului de protecție, din cele 2.419 cazuri la care s-a intervenit.

Dragoste sau frică? 400 de femei snopite-n bătaie au refuzat ordinul de protecție în 2021

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.