14.6 C
Bistrița
joi, martie 23, 2023

BCR împrumută Teraplast cu 12,7 milioane de euro pentru dezvoltarea unei fabrici de folii biodegradabile

Teraplast, unul dintre cei mai mari producători români de materiale de construcții a semnat un acord cu Banca Comercială Română pentru un împrumut. Compania va primi 12,7 milioane de euro pentru o unitate de producție de folii biodegradabile.

Împrumutul va fi folosit de companie pentru construirea și echiparea unei unități de producție pentru fabricarea ambalajelor biodegradabile. Este vorba despre pungi și saci.

Pentru a pune în practică acest proiect, Teraplast a apelat și la acționari, dar și la un ajutor de stat. Acestea completează împrumutul băncii. Unitatea va fi gata în trimestrul trei al acestui an și va deservi piața locală, dar și cele din Europa.

„Proiectul de peste 12 milioane de euro pentru fabrica de folii biodegradabile este cea mai mare investiţie de până acum a grupului în produse sustenabile şi ne bucură sprijinul oferit de BCR pentru dezvoltarea acestei fabrici. Avem interese convergente în abordarea sustenabilă a afacerilor. Întreg modelul nostru de business este definit de guvernanţă responsabilă: corporativă, socială şi de mediu, iar prin dezvoltarea acestei noi unităţi nu doar că răspundem unei nevoi, ci avem o contribuţie efectivă la atingerea ţintelor de înlocuire a ambalajelor din plastic cu produse biodegradabile. Noua investiţie va reprezenta o nouă bază de dezvoltare durabilă a grupului”, a declarat Ioana Birta, CFO TeraPlast.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...