25.4 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Lotul 4 din Poarta Transilvaniei, aproape gata! Drum ca în palmă între Ilva Mică, Poiana Ilvei și Măgura Ilvei

Lotul 4 din drumul Poarta Transilvaniei este tot mai aproape de finalizare. Acesta leagă localitățile Ilva Mică de Poiana Ilvei și de Măgura Ilvei. Lucrările includ construirea a 80 de podețe și ziduri de sprijin pe mai bine de 6 kilometri și jumătate.

Potrivit unei informări a Consilului Județean, Lotul 4 din drumul Poarta Transilvaniei se apropie cu pași repezi de finalizare. Acesta este unul dintre cele mai așteptate tronsoane, legând Ilva Mică de Poiana Ilvei și Măgura Ilvei. Porțiunea de drum se întinde pe 18,8  km.

„Se modernizează carosabilul, se construiesc 80 de podețe, cele 4 poduri sunt deja în reabilitare, de asemenea, și zidurile de sprijin pe o distanță de 6,7 km.”, mai precizează reprezentanții Consiliului Județean.

Drumul Poarta Transilvaniei se întinde pe 80 de kilometri și este cel mai mare proiect de infrastructură din Ardeal. Lucrările au fost împărțite în 5 loturi. Lotul 1, Mureșenii Bârgăului – Colibița (5 km) a fost finalizat, iar partea din lotul 1 care leagă Mița de Colibița (6,4 km) este încă în execuție.

Sunt finalizate și loturile 2 și 3, care leagă Bistrița-Bârgăului de lacul Colibița (17 km) și respectiv Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (14 km). Sunt în execuție lotul 4 și lotul 5 : Măgura Ilvei – Lunca Ilvei (17,8 km).


 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...