21.6 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

Lotul 4 din Poarta Transilvaniei, aproape gata! Drum ca în palmă între Ilva Mică, Poiana Ilvei și Măgura Ilvei

Lotul 4 din drumul Poarta Transilvaniei este tot mai aproape de finalizare. Acesta leagă localitățile Ilva Mică de Poiana Ilvei și de Măgura Ilvei. Lucrările includ construirea a 80 de podețe și ziduri de sprijin pe mai bine de 6 kilometri și jumătate.

Potrivit unei informări a Consilului Județean, Lotul 4 din drumul Poarta Transilvaniei se apropie cu pași repezi de finalizare. Acesta este unul dintre cele mai așteptate tronsoane, legând Ilva Mică de Poiana Ilvei și Măgura Ilvei. Porțiunea de drum se întinde pe 18,8  km.

„Se modernizează carosabilul, se construiesc 80 de podețe, cele 4 poduri sunt deja în reabilitare, de asemenea, și zidurile de sprijin pe o distanță de 6,7 km.”, mai precizează reprezentanții Consiliului Județean.

Drumul Poarta Transilvaniei se întinde pe 80 de kilometri și este cel mai mare proiect de infrastructură din Ardeal. Lucrările au fost împărțite în 5 loturi. Lotul 1, Mureșenii Bârgăului – Colibița (5 km) a fost finalizat, iar partea din lotul 1 care leagă Mița de Colibița (6,4 km) este încă în execuție.

Sunt finalizate și loturile 2 și 3, care leagă Bistrița-Bârgăului de lacul Colibița (17 km) și respectiv Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (14 km). Sunt în execuție lotul 4 și lotul 5 : Măgura Ilvei – Lunca Ilvei (17,8 km).


 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...