13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

Beclean: 100 de ani ne-au trebuit să înțelegem că uniți – ne putem face vocea auzită

În contextul anului Centenarului, administrațiile locale își arată interesul pentru unirea Basarabiei cu România – prima declarație simbolică de unire semnată în România pornind din județul Bistrița-Năsăud, din comuna Parva.

Deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud l-a provocat în urmă cu două luni, în cadrul unei conferințe de presă, pe primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, să semneze  această declarație și în Consiliul Local al orașului pe care-l gospodărește.

La momentul respectiv, Nicolae Moldovan a considerat că este o inițiativă bună și că o va propune Consiliului Local, însă nu a fost pusă pe ordinea de zi.

Astăzi, în ședința Consiliului Local al orașului Beclean s-a adoptat cu unanimitate de voturi, în mod simbolic, Declaraţia de Unire cu Republica Moldova.

Declaraţia a fost depusă de către prim-vicepreședintele PMP Bistrița-Năsăud, Cârcu Ioan Caius, consilier local al orașului Beclean.

Au trebuit să treacă 100 de ani pentru ca cetățenii și clasa politică a României și Republicii Moldova să înțeleagă că este momentul să redevină o singură țara. 100 de ani ne-au trebuit nouă, românilor de pe ambele maluri ale Prutului, să înțelegem că stă în puterea noastră să cerem reîntregirea țării și că uniți ne putem face auzită vocea”, a declarant Caius Cârcu.

Acesta este convins că istoria acelor vremuri trebuie să fie cunoscută și respectată de către toţi românii. „În contextul geopolitic de azi, aniversarea Unirii Basarabiei cu România, moment care a marcat începutul unui an 1918 memorabil, pentru națiunea română, are o încărcătură aparte. Însă, spre deosebire de Transilvania, Basarabia este încă ruptă din trupul țării. Acum, la 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, consider că este necesar ca de la fiecare nivel administrativ al țării să susținem cu toată convingerea întoarcerea Republicii Moldova în marea familie europeană prin unirea cu patria mama, România. Republica Moldova, te așteptăm acasă!”, a concluzionat consilierul local Ioan Caius Cârcu, prim-vicepreședinte al  Partidul Mișcarea Populară, Filiala Bistrița-Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.