6.8 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

VIDEO: Peste 60 de milioane de euro, adică bugetul local pe zece ani, atrase în Beclean! Care este secretul succesului

Becleanul a reușit ceea ce pare imposibil pentru alte orașe mult mai mari. În prezent, aici se derulează 12 proiecte în paralel, toate pe bani europeni. Care este secretul acestui succes a explicat profesorul de fizică Nicolae Moldovan – primarul orașului de 22 ani.

Știrile PRO TV a demarat campania „Fonduri europene, succese românești”. Ea presupune o serie de reportaje despre cei care au reușit să acceseze bani europeni. Dar și despre cum au învins piedicile și birocrația, pentru a-și schimba viețile în bine.

Deși România a înregistrat fraude cu fondurile europene, sunt și suficiente exemple că banii au ajuns unde trebuie. Unul dintre exemplele pozitive prezentate la Știrile PRO TV este și Becleanul. 

Orașul a atras peste 60 de milioane de euro, adică bugetul local pe zece ani. Banii au schimbat fața și viața localității în care trăiesc aproape 13.000 de locuitori. În prezent, în Beclean se derulează 12 proiecte pe fonduri europene în paralel.

De meserie profesor de fizică, Nicolae Moldovan este primar de 22 ani. Edilul a explicat care este secretul succesului. 

Administrația locală este cu un pas înaintea tuturor. A reușit să pregătească studiile de fezabilitate înainte ca liniile de finanțare să fie deschise. Încă nu se cunosc condițiile pentru obținerea banilor europeni, dar Becleanul are 20 de proiecte pregătite.

Nicolae Moldovan a vorbit pe larg despre fiecare proiect în parte. Cel mai amplu dintre ele este  grădina urbană Transilvania. Ea presupune viziunea pe zece ani a unei suprafețe de 49 de hectare. Un mix de investiții europene și private, cu hoteluri, parcuri, sere, grădinițe și creșe.

Cum a reușit primarul Nicolae Moldovan să atragă investitori sau cum a învins birocrația, adoptând o abordare originală – descoperiți urmărind întregul reportaj, mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...