11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

„Big Brother” la intrările în județ. Camerele video urmează să înregistreze tot

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică se pregătește să amplaseze camere video la intrările în județ, dar și în cele mai importante intersecții din județ. Acestea vor înregistra tot și vor fi folosite inclusiv pentru a surprinde infracțiuni rutiere sau pentru prinderea urmăriților.

Principalele drumuri din județ vor fi monitorizate video. Proiectul, care presupune amplasarea de camere video la intrarea în județ, dar și în cele mai importante intersecții, aparține Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

Pentru această investiție s-a pregătit suma de 168.000 de lei, provenind din bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Proiectul este în faza de licitație publică.

Rolul camerelor este de a ajuta la surprinderea infracțiunilor rutiere sau pentru prinderea urmăriților sau a autoturismelor date în urmărire.

„Sistemul de supraveghere video ar urma să asigure un nivel ridicat de securitate la nivelul județului și, totodată, o îmbunătățire considerabilă a calității vieții cetățenilor în întreg județul Bistrița-Năsăud, prin asigurarea unei bune monitorizări a zonelor limită de județ, precum și a unor intersecții importante din județ, înregistrarea permanentă a imaginilor și arhivarea acestora în vederea utilizărilor ulterioare ca mijloc de probațiune, precum și minimizarea timpului de transmitere a evenimentelor, după caz”, se arată în documentele proiectului.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...