22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Biroul Electoral Central a cerut Biroului Județean să se mai pronunțe o dată cu privire la renumărarea voturilor în Bistrița. BEJ a spus NU din nou!

Biroul Electoral Central a respins parte din cererea PNL și a admis o alta, în aceeași zi. În ultima decizie, Biroul Electoral Central cere Biroului Electoral Județean să se mai pronunțe o dată cu privire la renumărarea voturilor în Bistrița. Biroul Electoral Județean spune din nou NU renumărării voturilor și explică detaliat de ce cererile PNL Bistrița nu sunt fondate.

Ping-pong-ul contestațiilor de la Biroul Electoral Județean la Biroul Electoral Central pare să continue. Ieri, Biroul Electoral Central a respins parte din cererea PNL Bistrița-Năsăud și a admis alta.

Despre decizia prin care se resping solicitările PNL, Bistrițeanul.ro a scris în materialul de mai jos:

Rămâne cum era: BEC respinge ca inadmisibilă contestația la care făcea referire Diana Morar că ar decide renumărarea voturilor

„Biroul Electoral Central hotărăște:

Art. 1 – Admite contestația nr. 260/16.06.2024 formulată de Partidul Național Liberal – Filiala Bistrița-Năsăud, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 371CT/BEC2024/16.06.2024.

Desființează Hotărârea nr. 199/14.06.2024 pronunțată de Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud.

Trimite către Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud, cea de-a doua cererede renumărare a voturilor formulată de Partidul Național Liberal Filiala Bistrița-Năsăud, în vederea soluționării acesteia.

Art. 2 –Din momentul publicării prezentei hotărâri încetează efectele hotărârii Biroului Electoral Central nr. 361H/18/06.2024”, se arată în hotărârea dată de BEC ieri, prin care se admite parte din contestația PNL Bistrița-Năsăud.

Biroul Electoral Județean s-a întrunit ieri să rediscute renumărarea voturilor în municipiul Bistrița așa cum i-a cerut BEC și și-a menținut decizia: voturile NU vor fi renumărate.

Mai mult, Biroul Electoral Județean explică detaliat în decizia făcută publică de ce soliticările PNL BN nu sunt fondate.

„Partidul Național Liberal – filiala Bistrița-Năsăud nu a urmat procedura prevăzută de art. 95 din Legea nr. 115/2015, aspect ce reiese din observarea proceselor verbale de consemnare a rezultatului votării, unde la punctul h) nu este menșionată formularea vreunei întâmpinări de către Partidul Național Liberal – filiala Bistrița-Năsăud, urmată de o contestație cu privire la operațiunea de numărare a voturilor, sens în care cererea de renumărare întemeiată pe art. 95 din Legea nr. 115/2015 va fi respinsă, nefiind îndeplinite condițiile premisă”, se arată în decizia BEJ.

În aceeași decizie, BEJ mai spune că procedura excepțională pentru efectuarea operațiunii de renumărare a voturilor presupune două condiții de îndeplinit cumulativ: cheile legale conținute de procesele verbale de consemnare a voturilor nu pot fi închise și procedura de renumărare se dispune din oficiu, nu la cerere. Niciuna dintre cele două condiții nu a fost îndeplinită.

„Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud hotărăște:

Art. 1. Respinge, cu majoritate, cererea Partidului Național Liberal – filiala Bistrița-Năsăud, referitoare la renumărarea voturilor pentru funcția de primar al municipiului Bistrița”, a decis aseară BEJ.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.