17.8 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

BISTRIȚA: 3 evenimente pe care nu aveți voie să le ratați azi și mâine

Program cultural încărcat azi și mâine la Bistrița, cu cel puțin 3 evenimente pe care nu aveți voie să le ratați cu niciun chip: Târgul Cititorilor de Carte, la Colegiul „Andrei Mureșanu”, cu Radu Vancu invitat de onoare, întâlnirea cu Adrian Sângeorzan (medic ginecolog și scriitor din Bistrița, stabilit la New York) și – pentru un strop de eternitate în plus – întâlnirea cu celebrul psihosociolog francez Jacques Salomé.

Azi, la Librăria Aletheia „Nicolae Steinhardt” din Piața Mihai Eminescu, de la ora 18:00, avem parte de o întâlnire de zile mari: Adrian Sângeorzan – medic ginecolog și scriitor din Bistrița, stabilit la New York – își lansează volumul „Geografia lucrurilor”, publicat la Editura Charmides. Volumul va fi prezentat de poetul Dan Coman și scriitoarea Carmen Firan.

Mâine, 24 mai, între orele 11:00 – 14:00 la Colegiul „Andrei Mureșanu” are loc tradiționalul Târg al Cititorilor de Carte, invitat de 5* – Radu Vancu, din Sibiu, inițiator și coordonator al mișcării de rezistență „Vă vedem din Sibiu”. Parteneri în proiect: Asociația Argument, Casa de Editură Max Blecher, Editura Charmides, Casa Cărții Nicolae Steinhardt și Alexandria Librării.

Tot mâine, 24 mai, celebrul psihosociolog francez Jacques Salomé își lansează cea mai recentă carte, „Un strop de eternitate”. Evenimentul are loc la Alexandria Librării, de la ora 18:00.

Celebrul psihosociolog francez Jacques Salomé, autor a peste 70 de volume de psihologie, sociologie si relaționare, vine la Bistrița pentru a lansa cea mai recentă carte a sa, „Un strop de eternitate„, apărută la Curtea Veche Publishing.

Valeria Salomé, consultant si formator în relații umane, soția scriitorului și autoarea prefaței prezentului volum, va prezenta „Un strop de eternitate” publicului bistrițean, iar Jacques Salomé va oferi autografe doritorilor. 

Cartea pare construită pe o dinamică a înălțării: de la o sinteză a principalelor teme și metode din cariera psihosociologului, trece prin autobiografie și se sfârșește într-o scriitură distilată, rarefiată, pură.

Ce găsim în noua carte a lui Jacques Salomé? Reguli de igienă relațională, sfaturi pentru părinții copiilor care nu vor să doarmă singuri, gânduri despre iubire și cuplu, mărturisiri despre boală și traumă, amintiri despre mamele de altădată și despre un om care făcea pe arborele.

Viața este un șir de miracole nemaiauzite” i-a spus Jacques Valeriei la prima lor întâlnire. Ulterior, aceasta i-a devenit soție. În prefața acestei cărți, Valeria a povestit: „Jacques stăpânește magia de a mângâia timpul, de a lărgi spațiul vieții, de a prelungi clipa astfel încât în ea să sălășuiască un strop de eternitate. (…) Această carte se dorește o atingere suavă mângâind stelele speranței în infinitatea vieții.

Cartea „Un strop de eternitate” poate fi achiziționată din librării și de pe site-ul Curtea Veche Publishing la prețul de 33 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...