0.7 C
Bistrița
luni, noiembrie 28, 2022

Preotul-cântăreț Cristian Pomohaci este audiat la Parchetul General. Este acuzat că ar fi „ascuns” o sumă uriașă!

Cristian Pomohaci este audiat în aceste momente la Parchetul General. Fostul preot este urmărit penal, după ce ar fi „ascuns” prin evaziune fiscală o sumă uriașă.

Cristian Pomohaci s-a prezentat miercuri dimineața, la sediul Parchetului General pentru a fi audiat. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, fostul preot este urmărit penal pentru evaziune fiscală, după ce nu ar fi declarat peste 150.000 de euro.

Veniturile provin din cedarea folosinței a 11 bunuri imobile deținute, pe care fostul preot nu le-ar fi declarat corespunzător. Preotul-cântăreț nu ar fi declarat corespunzător veniturile încasate preț de 5 ani.

„În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obținute din cedarea folosinței bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obținute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian Dorin este de 683.487 lei ( echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării în folosință a 11 bunuri imobile deținute. Acesta a avut drept consecință, prejudicierea bugetului general consolidat al statului, cu suma totală de 136.572 de lei, din care 114.687 de lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 de lei contribuția la asigurările sociale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al preotului.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...