2.4 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

BISTRIȚA: Concerte de excepție, la Palatul Culturii, în 25 și 27 februarie

Primăria Municipiului Bistrița, Societatea de Concerte și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița vă invită duminică, 25 februarie, de la ora 19, la Sinagogă.

La Sinagoga din Bistrița are loc mâine, 25 februarie, de la ora 19.00, un recital cameral special, susținut de Vlad Câmpean (violoncel) și Horea Haplea (pian).

Prețul unui bilet este 20 lei. Pentru elevi, studenți și pensionari – 10 lei.

Marţi, 27 februarie, de la ora 19, la Palatul Culturii, avem ocazia să-l revedem, într-un recital extraordinar de vioară, pe interpretul Antal Zalai. Acesta va fi acompaniat la pian de britanicul Adam Heron. 

Un violonist ieșit din comun, caracterizat de o tehnică perfectă, un sunet strălucitor și amplu, o muzicalitate curată, matură și o personalitate nobilă”, declara legendarul violonist rus Igor Oistrach despre colegul maghiar cu cincizeci de ani mai tânăr – Antal Zalai (Ungaria). Acesta este considerat de fanii lui de pretutindeni ca fiind la vârful artei violonistice clasice și un artist extraordinar. 

Aclamat de Sunday Times pentru verva si spiritul spectacolelor sale, Adam Heron (UK) a cucerit rapid reputaţia de a fi unul dintre cei mai inovatori pianişti ai generaţiei sale.

A câştigat în 2020 premiul Harriet Cohen Bach, devenind o figură proeminentă în 2018, după debutul televizat la BBC Young Musician în finala de pian.

Prin arta sa unică, înnăscuta relaţionare şi comunicare cu publicul, Adam Heron a devenit un ambasador de frunte pentru muzica clasică în Marea Britanie şi în străinătate.

Program:

  • Joseph Bologne, Chevalier de Saint-Georges:
  • Sonate inedite pentru vioară și pian (selecție)  25′
  • Sarasate: Melodii lăutărești  8′
  • Ravel: Tzigane  10′
  • Samuel Coleridge-Taylor:
  • Gipsy Suite, Op. 20 (I. Gypsy Song; II. Gypsy Dance)  12′
  • Keith Jarrett: Elegie  13′
  • Gershwin / Frolov: Fantezia Porgy și Bess  14′

Mai multe informaţii despre artişti – AICI

Biletele se pot cumpăra de la Casieria Palatului Culturii. Un bilet costă 30 lei, iar pentru elevi, studenţi și pensionari – 15 lei.

De asemenea, bilete se pot achiziționa şi de pe platforma iabilet.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.