12.3 C
Bistrița
sâmbătă, aprilie 20, 2024

BISTRIȚA: Conferință „De ce tace Dumnezeu?”, susținută de preot prof. univ. dr. Stelian Tofană, la Palatul Culturii. Spectacol de varietăți muzicale, în 6 martie

Preotul prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj va susține la Bistrița conferința intitulată „De ce tace Dumnezeu”.

Evenimentul are loc joi, 14 martie, de la ora 18.00, la Palatul Culturii din Bistrița. Conferința face parte din proiectul „Ateneul de Bistrița”.

Organizatori: Primăria Bistrița, în parteneriat cu Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeș Bolyai Cluj și Protopopiatul Ortodox Român Bistrița

Custode: Excelența Sa prof. univ. dr. Liviu Zăpârțan

Intrarea este liberă.

Tot la Palatul Culturii, miercuri, 6 martie 2024, de la ora 18.00, are loc spectacolul de varietăți muzicale „Mărțișor cu drag și dor”.

Spectacolul este susținut de Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someș”.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

 1. Motto:
  „Nu-ţi cer un lucru prea cu neputinţă
  În recea mea-ncruntată suferinţă.
  Dacă-ncepui de-aproape să-ţi dau ghies,
  Vreau să vorbeşti cu robul tău mai des.
  De când s-a întocmit Sfânta Scriptură
  Tu n-ai mai pus picioru-n bătătură
  Şi anii mor, şi veacurile pier
  Aci sub tine, dedesubt, subt cer.
  Când magii au purces după o stea,
  Tu le vorbeai — şi se putea.
  Când fu să plece şi Iosif,
  Scris l-ai găsit în catastif
  Şi i-ai trimis un înger de povaţă —
  Şi îngerul stătu cu el de faţă.
  Îngerii tăi grijeau pe vremea ceea
  Şi pruncul, şi bărbatul, şi femeia.
  Doar mie, Domnul, vecinicul şi bunul,
  Nu mi-a trimis, de când mă rog, niciunul…”
  (Tudor Arghezi- Psalmul V)

  Intrebarea „De ce tace Dumnezeu?” a făcut obiectul predicii Preotului Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană titularul catedrei de Studiul Noului Testament de la de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universitătii Babeș-Bolyai, rostită în Duminica a 17-a după Rusalii (a Canaanencei), la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, 29 ianuarie 2023:
  (vezi: https://radiorenasterea.ro/de-ce-tace-dumnezeu-predica-la-duminica-a-17-a-dupa-rusalii-a-canaanencei-pr-prof-stelian-tofana/)
  In acelasi an, pe 2 aprilie 2023 pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană a susținut o conferință cu tema „De ce tace Dumnezeu…? în judetul Maramureș la Centrul Cultural din localitatea Dumbrăvița.
  Iată că in acest an pe 14 martie, 2024 pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană va susține o conferință pe aceeasi temă la Palatul Culturii din Bistrița, în căutarea răspunsului la întrebarea „De ce tace Dumnezeu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.