BISTRIȚA – Despre sănătate, într-un veac al bolilor: Conferință specială, la Palatul Culturii, cu prof. Cornel Constantin Ciomâzgă

0
650

Sâmbătă, 3 decembrie 2022, de la ora 17.30 aveți ocazia să participați la un eveniment inedit – la Palatul Culturii! Prof. Cornel Constantin Ciomâzgă, scriitor și publicist, vine la Bistrița pentru o prelegere cu totul specială, pe un subiect în premieră absolută: DESPRE SĂNĂTATE ÎNTR-UN VEAC AL BOLILOR!

Prof. Ciomâzgă propune identificarea acelor ascunse locuri ale sănătății unde se nasc și evolează bolile cele mari și grele. Totodată, autorul va propune și modalitatea de a le stopa sau eradica. 

Subiectul acestei deosebite prelegeri este rodul ostenelii de peste 20 de ani a scriitorului Cornel Constantin Ciomâzgă. Este un subiect de mare interes pentru fiecare om și o șansă pentru bistrițeni de a lua parte la un astfel de eveniment.

Intrarea este liberă.

Prof. Cornel Constantin Ciomâzgă a studiat regie teatru şi film. Apoi, ca autodidact convins a continuat cu studii de psihologie şi teologie.

Este unul dintre cei mai importanţi publicişti ai anilor ‘ 90, întemeietor şi director al unor publicaţii şi al primelor posturi de radio private din România, profesor la Facultatea de Jurnalistică, mentor al unor mari gazetari de astăzi.

În 1990 a realizat primul format de emisiune talk-show din România.

A realizat peste 200 de emisiuni talk-show radiofonic cu cele mai importante personalităţi ale vremii. Între 1993 şi 2003 a fost preşedintele Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni filiala România.

Activitatea sa profesională a fost răsplătită cu numeroase premii: Premiul Marconi pentru activitate publicistică, Premiul Asociaţiei Jurnaliştilor Europeni, Premiul Fundaţiei Secolul XXI, Premiul Asociaţiei 21 Decembrie, Premiul Comitetului Naţional Român pentru UNICEF şi altele.

Din 2002 s-a retras vremelnic în chiliile unor mănăstiri, pentru a ieşi de acolo cu o carte care avea să spargă tiparele, devenind best-seller în foarte scurtă vreme.

Cartea sa „Lucrarea” a fost declarată „cel mai căutat roman postrevoluţionar”, tirajele epuizându-se cu rapiditate de fiecare dată.

Timp de zece ani, scriitorul a stat din nou retras prin sihăstrii şi locuri tainice, numai de el ştiute.

În 2014 a revenit cu o nouă carte, mult mai răvăşitoare decât prima: „Se întorc morţii acasă”. Un subiect „împrumutat tot din realitate”, după cum dezvăluie autorul. Personaje principale sunt un călău şi victima sa. Un fost torţionar comunist şi cea mai opresată victimă a lui se întâlnesc după zeci de ani, fiecare cu viaţa sa incredibilă, spre a trăi împreună o experienţă de legendă.

Prin cele două romane publicate a consacrat un nou gen literar: Romanul Catehetic Realist.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.