-1.5 C
Bistrița
miercuri, martie 29, 2023

BISTRIȚA devine centru național de excelență, în amintirea lui Grigore Moisil, „părintele informaticii românești”

Asociaţia Culturală „Grigore Moisil” dă startul evenimentelor prin care comemorează 50 de ani de la moartea celui care este supranumit „părintele informaticii românești”.

În perioada 24-26 martie 2023, Concursul Interjudeţean de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”, organizat de ISJ BN, transformă Bistriţa într-un centru național de excelență.

La Bistrița își vor da întâlnire peste 100 de profesori din învățământul universitar și preuniversitar, alături de 256 de elevi din cele șapte județe implicate.

Asociaţia Culturală „Grigore Moisil” se asociază demersului răsplătind excelența, prin suplimentarea fondului de premiere. Mai mult, concursul va fi completat de elemente care vor contribui la creșterea calității evenimentului.

Trăim o vreme în care toți credem cu tărie că educația e esențială. Că tot ceea ce trăim, rău sau bun, este produsul educației noastre și că rezolvarea marilor probleme din societatea noastră depinde de educație. Ne aplecăm atenția asupra educației – fie ea instituționalizată sau nu – cu toată energia generată de dorința de a aduce plus-valoare comunității noastre.

Vom reflecta pe marginea acestor teme în contextul acestui concurs, în data de 25 martie, la ora 14:00 la Centrul Cultural Dacia. Asociaţia Culturală „Grigore Moisil” organizează aici conferința publică susținută de prof. univ. dr. Daniel David (rectorul Universităţii Babes-Bolyai) şi Voicu Oprean (CEO al AROBS Grup).

Oameni competenți, din perspective diferite, vor încearca să formuleze corect dilema educației și să ne ofere o paradigmă a răspunsului.

Considerăm că este de datoria noastră să susţinem efortul și aspirația tinerilor în această zonă de interes educațional, evocând modelul intelectual reprezentat de Grigore Moisil”, a transmis Asociația „Grigore Moisil”.

Asociația va institui și o bursă anuală „Grigore Moisil”.

Aceasta se dorește un instrument prin care elevii sau studenții pasionaţi de informatică şi matematică vor fi sprijiniți și motivați să pună în practică proiecte în sfera lor de interes.

Lansarea acestui program bursier are loc cu ocazia Concursului Interjudeţean de Matematică şi Informatică Grigore Moisil.

Regulamentul poate fi consultat pe site-ul asociației: www.asociatiagrigoremoisil.ro.

Foto @ Radio Romania-Arhive.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...