10.8 C
Bistrița
sâmbătă, martie 2, 2024

Două etape naționale ale olimpiadelor școlare, în curând la Bistrița: Sute de elevi și profesori din întreaga țară

Bistrița va găzdui în curând etapele naționale a două olimpiade, dar și alte concursuri școlare de notorietate. Peste 700 de elevi și cadre didactice din întreaga țară vor fi oaspeți ai orașului, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean.

De la sfârșitul lunii martie, în Bistrița se vor organiza o serie de concursuri școlare și olimpiade naționale, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Între 10 și 14 aprilie, la Bistrița se va desfășura etapa națională a Olimpiadei de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artelor – etapa națională.

Cu prilejul olimpiadei de arte, la Bistrița vor sosi 475 elevi, 47 profesori însoțitori și 30 de membri în comisia de organizare.

În perioada 17 – 23 aprilie, Bistrița va găzdui și etapa națională a Olimpiadei de Limba Germană Modernă.

Olimpiada este organizată pentru elevi de la nivelul de competență lingvistică B2, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL) împărțiți în două categorii, respectiv clasele IX-X  și clasele XI-XII.

Cu acest prilej, la Bistrița vor veni 190 de elevi, 36 profesori însoțitori și 30 membri în comisia de organizare.

În perioada 31 martie – 2 aprilie 2023, se va desfășura la Bistrița ediția cu numărul 35 a Concursului Interjudețean de Matematică și Informatică „Grigore Moisil”.

Este cel mai important concurs de acest fel din nord-vestul României, care a debutat în 1986, la Baia Mare. La acea primă ediție au participat elevi din județele Bistrița-Năsăud, Maramureș, Sălaj, Satu Mare.

Cea de-a doua ediție s-a desfășurat în 1987, la Bistrița. Concursul a primit atunci numele faimosului matematician „Grigore Moisil”.

Între 1988 – 1995, prin rotație, concursul s-a desfășurat în cele patru județe sus-menționate.

În 1996, competiția a avut loc la Oradea, alăturându-se, astfel, și județul Bihor. 

Din 1997, concursul se extinde și spre Informatică, iar din 2001, în competiție s-a alăturat și județul Cluj. Din 2009, se alătură competiției și județul Mureș.

Și Concursul Național „Made for Europe” – competiția produselor finale ale proiectelor finanțate prin programe europene – se va desfășura la Bistrița, în perioada 26 – 29 aprilie. 

Vor participa 130 elevi și 41 profesori însoțitori. Acestor competiții se adaugă Campionatele naționale școlare de Tenis de Masă și Gimnastică Ritmică. 

Este vorba despre competiții sportive organizate pentru elevii sportivi legitimați la unitățile de învățământ cu program sportiv integrat și suplimentar – etapele naționale, mai precizează ISJ BN. 

Calendarul olimpiadelor și concursurilor naționale este dispobili AICI

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....