6.8 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

VIDEO: A început Bistrița Folk! Nicu Alifantis, la Biblioteca Județeană: „Nu vreau să vă pierd”

Clubul CoșBook de la Biblioteca Județeană s-a dovedit neîncăpător astăzi, la prânz, când Nicu Alifantis a deschis oficial festivalul Bistrița Folk. Îndrăgitul muzician a povestit cu cei prezenți despre muzica sa de teatru.

Evenimentul „Poezia muzicii, muzica poeziei” a deschis, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” din Bistrița, festivalul Bistrița Folk.

Invitat a fost reputatul cantautor Nicu Alifantis, care a prezentat tinerilor prezenți câteva dintre aparițiile sale editoriale recente. 

Nicu Alifantis a povestit și despre box-setul „Memorabilia” care reunește muzica sa de teatru, creată și interpretată pe parcursul celor 45 de ani de scenă.

Albumele au apărut la Editura Alifantismusic în 2019.

O expoziție de afișe ale unor spectacole de teatru a determinat apariția Albumul „Memorabilia – A treisprezecea noapte”, publicat de Editura Muzeului Literaturii Române.

Nicu Alifantis a povestit și despre box-setul Decembre, care marchează trecerea a 50 de ani de la lansarea celebrului cântec Decembre. Acesta a fost compus de Nicu Alifantis pe versurile poetului George Bacovia.

Admiratorii interpretului vor regăsi și în foaierul Palatului Culturii volumul Între ieri și mâine (poezele, gânduri licurici), cu 7 desene semnate Horațiu Mălăele, dar și albumul Alifantis * Dimov Leoneed is love. Publicat anul trecut, la Editura Alifantismusic, acesta cuprinde 12 cântece realizate de Nicu Alifantis pe versurile lui Leonid Dimov.

Amfitrionul întâlnirii a fost poetul Ioan Pintea, managerul Bibliotecii „George Coșbuc”.

Nicu Alifantis a și cântat publicului prezent, fiind asaltat pentru autografe de tinerii prezenți în club.  

Festivalul Național BISTRIȚA FOLK a ajuns la ediția cu numărul XX.

Este unul dintre cele mai longevive evenimente de profil din țară. S-a reluat și concursul tinerelor talente, suspendat în timpul pandemiei.

Au trecut de preselecții și se vor „duela” pe scenă tinerii folkiști Andrei Arad (Oradea), Alessia Jacqueline Crăciun (Craiova), Daria Boghean (Târgu-Neamț), Maria Matean, Karina Muntean și Nicoleta Teodora Matean din Bistrița.

Concursul se desfășoară în această seară, la Palatul Culturii, de la ora 18.00. Președintele juriului este Mihai Cosmin Popescu, redactor muzical la Radio România și realizator al emisiunii „Omul cu chitara” de la Radio România Actualități.

În această seară, pe scena Festivalului BISTRIȚA FOLK 2022 vor urca totodată și Nicu Alifantis & Răzvan Mirică – Gemini, Mircea Vintilă, Vali Șerban & Ziua de mâine, Anatol Rudei (Republica Moldova), Ștefania Iacob & Sorin Poclitaru și Florin Săsărman & Alexandru Filip.

Sâmbătă seara vor concerta Ducu Bertzi & Constantin Neculae, Ada Milea & Bobo Burlăcian, Adrian Ivanițchi, Maria Gheorghiu, Dan Vană și Gheorghe Ani.

În foaierul Palatului Culturii va fi organizat și un stand cu discuri ale folkiștilor. La fel ca în edițiile precedente, spectacolele sunt sold out!

Festivalul BISTRIȚA FOLK 2022 este organizat de Primăria Municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” în colaborare cu Asociația Culturală România din inima mea și în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud.

Foto @ Bistriteanul.ro & Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrita

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...