10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Bistrița-Năsăud: 10 cazuri pozitive, 10 persoane vindecate și 4 decese. 20 de bistrițeni, reconfirmați pozitiv

Avem 886 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 10 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu coronavirus, iar 10 persoane au fost declarate vindecate și externate. De asemenea, s-au înregistrat și patru decese. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.075 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 10 cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean. Astfel, în acest moment 886 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

„În cursul zilei de ieri, 01.08.2020 în rândul personalului salariat al SAJ-BN a mai survenit o persoană a cărei test este pozitiv. Este vorba de un ambulanțier al Stației Centrale Bistrița. La momentul testării, ambulanțierul în cauză se afla deja în carantinat la domiciliul său, deoarece a fost contact apropiat cu un membru de familie pozitiv. În prezent, el se află internat în Spitalul Județean Bistrița. Colegii de serviciu, cu care a lucrat în ultima tură, au fost testați și au avut rezultate negative”, transmite Annabella Muzsi, managerul SAJ BN.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 20 de bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Dintre persoanele infectate de la începutul pandemiei, 654 s-au vindecat, iar 69 au decedat. De la ultima raportare s-au înregistrat patru noi decese care au survenit pe fondul complicațiilor determinate de infectare a pacienților cu coronavirusul SARS-CoV-2.

Decesul nr. 66 în Bistriț-Năsăud:

Femeie, 74 ani, internată în 25 iulie în Secția Neurologie (Hematom cerebral netraumatic), transferată în 27 iulie în Secția Boli Infecțioase, unde a decedat în 31 iulie.

Comorbidități: Suspect determinări cerebrale secundare, Fibrilație atrială, Insuficiență valvă mitrală, Insuficiență valvă tricuspidă, Hipertensiune pulmonară moderată, Afazie motorie.

Decesul nr. 67 în Bistrița-Năsăud:

Femeie, 64 ani, internată în 20 iulie în Secția Boli Infecțioase (Insuficiență respiratorie acută, Pneumonie interstițială bilaterală), transferată în aceeași zi în Secția ATI, unde a decedat în 31 iulie.

Comorbidități: Hipertensiune arterială, Diabet zaharat tip II.

Decesul nr. 68 în Bistrița-Năsăud:

Femeie, 80 ani, internată în 1 august în Secția Boli Infecțiose (Pneumonie interstițială), unde a și decedat în 2 august.

Comorbidități: Hipertensiune arterială, Cardiopatie ischemică cronică.

Decesul nr. 69 în Bistrița-Năsăud:

Bărbat, 88 ani, internat în 15 iulie în Boli Infecțiose, transferat în 19 iulie în ATI, unde a și decedat în 31 iulie.

Comorbidități: Hipertensiune arterială și Insuficiență renală cronică.

În județul Bistrița-Năsăud sunt 163 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 02.08.2020, este următoarea:

 • 886 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 69 decese;
 • 654 persoane vindecate;
 • 57 persoane izolate,
 • 513 persoane în carantină.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 50 cadre medicale (15 medici, 35 asistenți) și 18 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 47 au fost vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • 68 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Două au fost declarate vindecate.
 • Opt persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • 12 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Patru dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Una a fost declarată vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.075 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 53.186. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 27.592 au fost declarate vindecate și externate, iar 4.777 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 2.413 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.530 persoane infectate cu COVID-19, dintre 412 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 492 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 4.913 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.454 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 17.114 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 59 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 5.555 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 123 au decedat, iar 189 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!