-10.4 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Bistrița-Năsăud: 11 cazuri pozitive și 8 vindecări

Avem 1.172 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 11 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 8 persoane au fost declarate vindecate. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.298 cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 11 cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care o infirmieră de la un Centru de asistență pentru vârstnici. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.172 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 3 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 8 vindecări.

În acest moment, în județul Bistrița-Năsăud sunt 103 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 02.09.2020, este următoarea:

 • 1.172 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 85 decese;
 • 984 persoane externate (686 externate vindecate și 298 externate la cerere);
 • 38 persoane izolate;
 • 419 persoane în carantină;
 • 378 teste (172 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, 206 efectuate la Cluj-Napoca).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 59 cadre medicale (18 medici, 41 asistenți) și 23 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 76 au fost externate.
 • 87 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 42 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Trei au fost declarate vindecate.
 • Zece persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Nouă au fost declarate vindecate.
 • 15 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate persoanele au fost externate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Toate persoanele au fost externate.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, cinci beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află un beneficiar și o infirmieră de la un alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.298 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 89.891. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 38.701 au fost declarate vindecate și externate, iar 11.392 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 3.721 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.147 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 519 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 675 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 9.836 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.848 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 33.553 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 45 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.590 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 338 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...