21.7 C
Bistrița
duminică, august 7, 2022

Bistrița-Năsăud: 19 cazuri pozitive, printre care doi polițiști, și 10 persoane vindecate. 154 de bistrițeni, în carantină

Avem 780 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 19 bistrițeni au fost infectați cu coronavirus, iar 10 persoane au fost declarate vindecate și externate. 154 de persoane se află în carantină. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 1.284 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 19 cazuri noi de infecție cu coronavirus, dintre care doi polițiști. Astfel, în acest moment 780 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 5 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Dintre persoanele infectate de la începutul pandemiei, 557 s-au vindecat, iar 64 au decedat.

În acest moment, în carantină se află 154 de bistrițeni, iar în județul Bistrița-Năsăud sunt 159 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 25.07.2020, este următoarea:

 • 780 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 64 decese;
 • 557 persoane vindecate;
 • 15 persoane externate la cerere,
 • 154 persoane în carantină.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 48 cadre medicale (13 medici, 35 asistenți) și 18 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 39 au fost vindecate.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar).
 • Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • 49 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, doisprezece au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Două au fost declarate vindecate.
 • Șapte persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Zece persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Patru dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Una a fost declarată vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1.284 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 43.678. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.373 au fost externate, iar 3.106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 2.165 de persoane au decedat. În spitale se află internate 6.292 persoane infectate cu COVID-19, dintre 315 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 502 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 1.467 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 2.224 de persoane se află în izolare instituționalizată.De asemenea, 8.050 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 27 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 5.329 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 123 au decedat, iar 165 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...