24.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 12, 2021

Bistrița-Năsăud: 28 de cazuri pozitive și 14 persoane externate

Avem 1.635 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 28 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. 14 persoane au fost externate din spital. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 2.958 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 28 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, printre care un copil de la Grădinița 12, 5 angajați ai unor agenți economici, un angajat CFR, un medic de la SJUB, 2 asistenți medicali de la SJUB și un registrator SJUB. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 1.635 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 3 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 14 persoane au fost externate din spital.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 07.10.2020, este următoarea:

 • 1.635 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 108 decese;
 • 1.425 persoane externate (1.162 externate vindecate și 263 externate la cerere);
 • 134 persoane izolate;
 • 448 persoane în carantină;
 • 278 teste (274 efectuate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private).

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 84 cadre medicale (20 medici, 63 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 36 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 101 persoane au fost externate.
 • 110 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 55 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 13 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • 1 persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul CFR.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 10 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și patru angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și un personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 cadre didactice. În acest moment patru dintre acestea se află în izolare, restul s-au vindecat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 21 din cazurile active sunt elevi. Unul dintre aceștia este internat în spital, unul este în curs de evaluare, iar restul de află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un asistent social de la un centru de asistență pentru vârstnici.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și un angajat de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Angajatul a fost externat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Două persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Trei persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 17 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (7 angajați ai Blocului Alimentar, un registrator și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.

Situația privind cazurile COVID 19, pe UAT-uri, în imaginile de mai jos:

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.958 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 142.570. 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 5.203 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 82 de decese. În spitale se află internate 8.303 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 612 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 553 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 11.965 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.889 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 24.600 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.767 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vor accepta cazinourile online licențiate plata în Bitcoin?

Bitcoin-ul este subiectul principal în multe discuții din lumea digitală, iar industria de gambling nu este...

ITALTEXTIL Sărata angajează secretară, mecanic întreținere și tehnician! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: Italtextil Sărata are nevoie de o secretară pentru...

COLIBIȚA: Terasa și magazinul Delice Pan vă așteaptă cu bunătăți Produs în Bistrița-Năsăud

Magazinul Delice Pan din Colibița vă așteaptă cu o terasă proaspăt reamenajată. Sunt disponibile acum 100...