22.3 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

Bistrița-Năsăud: 3 cazuri pozitive și 3 decese în ultimele 24 de ore

Avem 2.300 de cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore 3 bistrițeni au fost confirmați pozitiv la infecția cu COVID-19. De asemenea, s-au înregistrat și 3 decese în contextul pandemiei. 28 de persoane au fost externate la cerere din spital, iar 2 bistrițeni au fost declarați vindecați. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 2.844 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului nostru, au fost înregistrate 3 cazuri noi de infecție cu coronavirus. Printre persoanele confirmate pozitiv se numără un angajat al Primăriei și un profesor de la Școala Generală nr.1. Astfel, de la începutul pandemiei până în acest moment 2.300 de bistrițeni au fost confirmați pozitiv cu COVID-19.

„În urma anchetei epidemiologice desfășurate la cazurile confirmate sâmbătă, au fost identificați un elev la Colegiul Național Liviu Rebreanu și un profesor la Liceul de Arte”, transmit reprezentanții Prefecturii.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 6 bistrițeni au fost reconfirmați pozitiv.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore 28 de persoane au fost externate la cerere din spital și 2 bistrițeni au fost declarați vindecați. Totodată, s-au înregistrat 3 decese în contextul pandemiei.

Decesul cu nr. 122 în jud. Bistrița-Năsăud

Femeie, 50 ani, internată în 24 octombrie, în Secția Boli Infecțioase (Infecție confirmată cu Covid-19, Pneumonie), unde a decedat ieri, 25 octombrie (ora 07:45). Comorbidități: Diabet zaharat tip II, Obezitate std. III, Hipertensiune arterială.

Deces nr. 123 în județul Bistrița-Năsăud

Bărbat, 89 ani, internat în data de 23 octombrie în Secția ATI/Medicină Internă (Pneumonie Covid-19, Insuficiență respiratorie acută, Pneumotorace drept), unde a decedat ieri, 25 octombrie (ora 10:20). Comorbidități: Hipertensiune arterială, Cardiopatie ischemică cronică, Nodul pulmonar drept.

Deces nr. 124 în județul Bistrița-Năsăud

Bărbat, 82 ani, internat ieri, 25 octombrie în Secția ATI/Boli Infecțioase, unde a decedat în aceeași zi (ora 22:55). Comorbidități: Hipertensiune arterială, Cardiopatie ischemică cronică, Fibrilație atrială paroxistică, Insuficiență ventriculară stânga, Cardiostimulare permanentă, stare post AVC ischemic, Bronhopneumonie Covid-19, Infecție pulmonara.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 26.10.2020, este următoarea:

2.300 cazuri confirmate de CoVid-19;

124 decese;

1.947 persoane externate (1.186 externate vindecate și 761 externate la cerere);

1.195 persoane în carantină;

348 persoane izolate;

3 teste efectuate la laboratoare private.

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 95 cadre medicale (24 medici, 71 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 37 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 108 persoane au fost externate.
 • 139 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 65 au fost externate.
 • Șapte persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Șase persoane au fost externate.
 • 20 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
 • 4 persoane bolnave de CoVid-19 sunt angajate ale Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Două dintre acestea au fost externate.
 • 2 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul CFR. Una dintre acestea a fost externată.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află 8 beneficiari și o infirmieră de la un centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Infirmiera a fost externată. În ceea ce privește beneficiarii, șase au fost externați, iar din păcate, unul a decedat.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 19 beneficiari și 13 angajați de la un centru de recuperare din județul Bistrița-Năsăud. 5 angajați au fost externați. Totodată, au fost externați și 15 beneficiari.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și șase angajați de la o unitate medico-socială din județul Bistrița-Năsăud. (3 asistenți medicali și 3 persoane, parte din personal auxiliar). O persoană (asistent medical) a fost externată.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Trei dintre acestea au fost externate.
 • Cinci persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud.
 • Patru sunt declarate vindecate, iar o persoană este în izolare la domiciliu.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 9 fotbaliști. Doi dintre aceștia au fost externați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 4 handbaliste și un angajat de la CS Gloria 2018.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află doi sportivi de la CSM.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 21 din cazurile active sunt cadre didactice. Dintre acestea, patru persoane sunt internate, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 29 din cazurile active sunt elevi. Patru dintre aceștia sunt internați în spital, unul este în evaluare, iar restul se află în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un asistent social, 4 angajați și un medic rezident de la trei centre de asistență pentru vârstnici din județ.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei beneficiari și doi angajați ai unui Centru pentru Protecția Copilului din subordinea DGASPC BN.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un beneficiar și doi angajați de la o casă de tip familial din subordinea DGASPC BN. Acestea au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat de la un centru de plasament din subordinea DGASPC.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 11 angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistrița-Năsăud. Două persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 14 angajați ai Centrului de Transfuzii Sanguine Bistrița (dintre care 1 medic și 9 asistenți medicali). Cinci persoane au fost externate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 18 angajați ai Inspectoratului Județean de Poliție. 15 persoane au fost externate, iar două persoane sunt în izolare la domiciliu.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află 15 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Bistrița (1 angajat departament resurse umane, 10 angajați ai Blocului Alimentar, trei registratori, și o îngrijitoare de curățenie din Ambulatoriul integrat – Policlinica Bistrița). O persoană a fost externată.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află un angajat al Spitalului Orășenesc Beclean.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află trei angajați ai Agenției pentru Plăți și Intervenție Agricultură Bistrița-Năsăud.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și 46 de bolnavi de la un cămin de persoane vârstnice din județ, dintre care 11 sunt infirmieri, iar restul beneficiari.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2.844 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 212.492. 151.811 de pacienți au fost declarați vindecați. De asemenea, 6.470 persoane au decedat, față de ultima raportare înregistrându-se 79 de decese. În spitale se află internate 10.726 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 823 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 357 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 25.781 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 9.963 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.855 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 51 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 6.851 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 126 au decedat, iar 797 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!