4.4 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Bistrița-Năsăud, sub avertizări de cod galben și portocaliu de vânt și viscol

ANM a emis mai multe avertizări de vânt și viscol. Începând din această seară, județul nostru se va afla sub incidența codurilor galben și portocaliu. Avertizările sunt valabile până în data de 20 februarie.

Județul nostru se află sub incidența unor coduri de avertizare emise de ANM. E vorba de cod galben și portocaliu de vânt și viscol.

Bistrița-Năsăud intră sub incidența acestor coduri în seara aceasta și va ieși de sub ele în data de 20 februarie.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

 • COD GALBEN
  • Interval de valabilitate: 17 februarie, ora 20 – 20 februarie, ora 10
  • Fenomene vizate: intensificări ale vântului și viscol
  • Zone afectate: la munte, la peste 1700 m altitudine
La munte, la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 70…100 km/h, va fi viscol și vizibilitate scăzută.
 • COD PORTOCALIU
  • Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 08 – 19 februarie, ora 20
  • Fenomene vizate: intensificări ale vântului și viscol puternic
  • Zone afectate: la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, la altitudini mai mari de 1700 m în Munții Apuseni, Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h și va fi viscol puternic.

 • COD GALBEN
  • Interval de valabilitate: 18 februarie, ora 08 – 19 februarie, ora 20
  • Fenomene vizate: intensificări ale vântului
  • Zone afectate: conform textului

În intervalul menționat, în nord-vestul, nordul, centrul și local în sudul și în extremitatea de sud-est a țării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55…65 km/h și izolat 70 km/h.

Informații punctuale legate de județul nostru a oferit și meteorologul bistrițean Mihai Bălan:

INFORMARE METEO :

 • PRECIPITAȚII ÎNSEMNATE CANTITATIV
 • VÂNT INTENS / VISCOL LA MUNTE
 • Zone vizate : tot județul !
 • Interval 18.02 / 00:00 – 20.02 / 02:00.
 • Detaliere:

Incepând din noaptea de vineri spre sâmbătă, județul nostru va intra sub influența unor fronturi atmosferice încărcate cu umezeală, pe o circulație nord-vestică, generate de arii de presiune joasă aflate în tranzit în nordul continentului. In acelaşi timp, pe partea anterioară a unei vaste arii de presiune ridicată, centrată în vestul continentului, o masă de aer mai cald este transportată până în zona țării noastre.

În aceste condiții, aspectul vremii se va degrada, vom avea precipitații temporar însemnate cantitativ iar vântul se va intensifica.

Cantitățile vor depăşi, local, 30/35 l/mp iar la munte acestea vor fi abundente, cu acumulări posibile de peste 60/70 l/mp. Tot la munte, la altitudini în general de peste 1500 m., precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare iar la peste 1800 m. altitudine va fi viscol intens, cu rafale ale vântului de peste 100 km/h.

Având în vedere cedarea stratului de zăpadă consistent din zonele submontane, precipitațiile lichide importante, alături de faptul că pe majoritatea cursurilor de apă din județ există formațiuni de gheață, se impune vigilență hidrologică ridicată, riscul apariției viiturilor si a inundațiilor fiind însemnat!”, a transmis Mihai Bălan pe ONG Meteo BN pe care o puteți susține AICI.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: