10.1 C
Bistrița
marți, mai 17, 2022

Bistrița-Năsăud, în topul județelor cu cel mai mult lemn tăiat ilegal

Bistrița-Năsăud se regăsește în topul județelor cu cel mai mult lemn tăiat ilegal, a dezvăluit ministrul Mediului, Costel Alexe. Cu toate acestea, Bistrița-Năsăud nu se regăsește și pe lista cu cele mai multe dosare penale întocmite pentru tăieri ilegale.

Potrivit ministrului Mediului Costel Alexe în primele 6 luni din acest an s-au realizat peste 100.000 de controale în pădurile din țară. În urma lor s-au întocmit în jur de 1.100 de dosare penale.

Acesta a mai dezvăluit că cele mai mari volume de masă lemnoasă tăiată ilegal au fost descoperite în județele: Maramureș (104.091 mc), Timiș (5.470 mc) sau Bistrița-Năsăud (4.300 mc). Importante cantități de lemn tăiat ilegal s-au găsit și în Mureș, Sibiu sau Suceava.

Deși se află în topul județelor cu cele mai importante exploatări ilegale, Bistrița-Năsăud nu se află și pe lista județelor unde s-au întocmit cele mai multe dosare penale pentru astfel de fapte.

„Controalele nu au fost doar în pădure, am avut echipe și pe drumurile publice. În total, am efectuat 48.000 de controale ale autovehiculelor care transportau material lemnos pe drumurile țării. Zilnic, de la începutul anului, am surprins peste 12 transportul ilegale de material lemnos”, a precizat Alexe.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...