12.6 C
Bistrița
vineri, mai 7, 2021

Bistrița-Năsăud, la coada clasamentului când vine vorba despre femei de afaceri

Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține femei de afaceri. De se sunt interesate femeile de afaceri din județul nostru? Ei bine de retail, consultanță și înfrumusețare.

Potrivit unei analize KeysFin, publicate de profit.ro, din cei 1,3 milioane de asociați sau acționari în firmele din România, doar 508.312 erau femei, adică puțin peste o treime din total.

Județele cu cele mai multe femei afaceriste sunt Tulcea (unde femeile dețin 41,4% din firme, în timp ce bărbații 58,6%), Galați (41,2% versus 58,8%) și Hunedoara (41% versus 59%).

La polul opus, județele cu cele mai puține femei de afaceri sunt Harghita (32,4% vs. 67,6%), Bistrița-Năsăud (35,9% vs. 64,1%) și Sibiu (36% vs. 64%). În Bistrița-Năsăud, 6.222 de femei și-au deschis firme sau au acțiuni în companii.

Cum arată femeia de afaceri din România? Are peste 40 de ani, este inteligentă, educată și interesată de business-uri din zona activităților de retail, consultanță și înfrumusețare.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...

Grupul TeraPlast aderă la cea mai mare inițiativă globală de sustenabilitate

Grupul TeraPlast devine parte a UN Global Compact, cea mai importantă inițiativă în domeniul guvernanței corporative...

GRĂBEȘTE-TE! La MAC GSM ai SUPER reduceri, PLUS ocazia de a câștiga un voucher de 500 de lei!

Mai sunt doar TREI zile de mega oferte la MAC GSM. Acum găsești sute de produse...