31 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Bistrița-Năsăud, la coada clasamentului când vine vorba despre femei de afaceri

Bistrița-Năsăud se numără printre județele cu cele mai puține femei de afaceri. De se sunt interesate femeile de afaceri din județul nostru? Ei bine de retail, consultanță și înfrumusețare.

Potrivit unei analize KeysFin, publicate de profit.ro, din cei 1,3 milioane de asociați sau acționari în firmele din România, doar 508.312 erau femei, adică puțin peste o treime din total.

Județele cu cele mai multe femei afaceriste sunt Tulcea (unde femeile dețin 41,4% din firme, în timp ce bărbații 58,6%), Galați (41,2% versus 58,8%) și Hunedoara (41% versus 59%).

La polul opus, județele cu cele mai puține femei de afaceri sunt Harghita (32,4% vs. 67,6%), Bistrița-Năsăud (35,9% vs. 64,1%) și Sibiu (36% vs. 64%). În Bistrița-Năsăud, 6.222 de femei și-au deschis firme sau au acțiuni în companii.

Cum arată femeia de afaceri din România? Are peste 40 de ani, este inteligentă, educată și interesată de business-uri din zona activităților de retail, consultanță și înfrumusețare.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.