28.5 C
Bistrița
duminică, iulie 25, 2021

Bistrița-Năsăud: Patru cazuri pozitive în ultimele 24 de ore! La nivel național, 20.103 persoane infectate

Avem 360 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate patru cazuri noi de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 196 de cazuri noi de infecție.

Crește numărul de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, la nivelul județului. Până în acest moment 360 bistrițeni au fost infectați cu noul coronavirus. Patru persoane au fost depistate în ultimele 24 de ore, dintre care un asistent medical amgajat al Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Totuși, dintre aceștia, unii au decedat, iar alții s-au vindecat. Astfel, la această oră, sunt 92 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 05.06.2020, este următoarea:

 • 22 persoane în carantină instituționalizată;
 • 2737 persoane în izolare la domiciliu;
 • 360 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 31 decese,
 • 237 persoane vindecate.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecată.
 • Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
 • Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
 • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
 • Până în prezent, 24 cadre medicale (opt medici, 16 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 22 au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstinici din județul Bistrița-Năsăud. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.
 • Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, două au fost vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice.
 • Cinci persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ.
 • Referitor la bărbatul de 51 de ani aflat în carantină instituționalizată și care a decedat în data de 3 iunie a.c., în urma efectuării unei testări pentru verificarea prezenței Coronavirusului, rezultatul a fost negativ. Rezultatele necropsiei sunt în așteptare.

Situația epidemiologică la nivel național

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 196 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 20.103. Dintre acestea, 14.145 s-au vindecat și 1.308 de persoane au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 152 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.395 de persoane. Alte 95.847 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 484.782 de teste.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Super cool, vara asta, la IANA Optic: Ai câte perechi de ochelari vrei, într-una singură!

Ai nevoie de ochelari de vedere, dar ai vrea și ochelari de soare cu dioptrii și...

Poate CBD ajuta persoanele în vârstă cu Alzheimer și demență?

CBD, sau cannabidiol, a fost sugerat ca tratament pentru a-i ajuta pe vârstnicii cu demență să...

CĂSUȚA EMA – super petreceri pentru copii, inclusiv la piscină

CĂSUȚA EMA este locul ideal unde poți să organizezi petrecerea celui mic, vara asta. Și ca...