16.1 C
Bistrița
duminică, mai 26, 2024

Bistrița-Năsăud: Un singur caz pozitiv în ultimele 24 de ore! La nivel național, 20.604 persoane infectate

Avem 365 cazuri pozitive de COVID-19 în Bistrița-Năsăud. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat un singur caz nou de infecție cu coronavirus. La nivel național, în același interval de timp au fost raportate 125 de cazuri noi de infecție.

Crește numărul de persoane depistate pozitiv cu COVID-19, la nivelul județului. Până în acest moment 365 bistrițeni au fost infectați cu noul coronavirus. O singură persoană a fost depistată în ultimele 24 de ore.

Totuși, dintre aceștia, unii au decedat, iar alții s-au vindecat. Astfel, la această oră, sunt 81 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 08.06.2020, este următoarea:

 • 26 persoane în carantină instituționalizată;
 • 2715 persoane în izolare la domiciliu;
 • 365 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 32 decese,
 • 252 persoane vindecate.

Precizare din partea Instituției Prefectului:

 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
 • Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Secției de Pompieri Năsăud. Ambele sunt declarate vindecate.
 • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toți cei 10 au fost declarați vindecați.
 • Până în prezent, 24 cadre medicale (opt medici, 16 asistenți) și zece persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 25 au fost declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstinici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.
 • În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.
 • Cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, două au fost vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Șapte persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, trei au fost declarate vindecate.
 • Referitor la bărbatul de 51 de ani aflat în carantină instituționalizată și care a decedat în data de 3 iunie a.c., în urma efectuării unei testări pentru verificarea prezenței Coronavirusului, rezultatul a fost negativ. Rezultatele necropsiei sunt în așteptare.

Situația epidemiologică la nivel național

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 125 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 20.604. Dintre acestea, 14.826 s-au vindecat și 1.334 de persoane au decedat. La ATI, în acest moment, sunt internați 146 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.113 de persoane. Alte 94.405 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 506.115 de teste.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 3.304 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 114 au decedat, iar 28 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!