3.7 C
Bistrița
marți, martie 28, 2023

Bistrița-Năsăud: Zero cazuri pozitive, patru bistrițeni vindecați și un deces

DSP BN nu a raportat astăzi nici un caz de infecție cu noul coronavirus, astfel că numărul bistrițenilor infectați cu COVID-19 rămâne neschimbat față de raportarea de ieri. Până la această dată județul Bistrița-Năsăud a înregistrat 1.089 de cazuri de infecție cu COVID-19. În ultimele 24 de ore patru bistrițeni au fost declarați vindecați, iar unul a decedat. La nivel național, în același interval de timp, au fost înregistrate 825 de cazuri noi de infecție.

În ultimele 24 de ore, DSP BN nu a raportat nici un caz de infecție cu coronavirus. Astfel, numărul bistrițenilor confirmați pozitiv rămâne neschimbat față de cel de ieri. Până în acest moment 1.089 au fost infectați cu noul coronavirus.

Față de ultima raportare, în județul nostru în ultimele 24 de ore s-au înregistrat patru vindecări și un deces.

Decesul cu numărul 78 în județul Bistrița-Năsăud, în contextul pandemiei cauzate de Coronavirus:

Bărbat, 60 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, internat în 17 august pe secția Medicină Internă (pneumonie acută, boală cronică renală stadiu V, hemodializă cronică), transferat pe ATI în 18 august, unde a decedat în 23 august. Comorbidități: insuficiență renală cronică stadiu V, hemodializă cronică.

În acest moment, în județul Bistrița-Năsăud sunt 91 cazuri active.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 24.08.2020, este următoarea:

 • 1089 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 78 decese;
 • 920 persoane vindecate;
 • 41 persoane izolate;
 • 323 persoane în carantină,

Precizări din partea Instituției Prefectului:

 • Până în prezent, 56 cadre medicale (18 medici, 38 asistenți) și 21 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 74 au fost vindecate.
 • 82 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unor agenți economici din județ. Dintre acestea, 36 au fost declarate vindecate.
 • Șase persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai unui centru de dializă din județ. Trei au fost declarate vindecate.
 • Nouă persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Toate au fost declarate vindecate.
 • 15 persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Zece dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Două au fost declarate vindecate.
 • Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Bistrița – Năsăud. Toate sunt declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 este angajat al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și o persoană angajată a Serviciului de Ambulanță Județean. Aceasta a fost vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari, asistenta socială a centrului și doi angajați parte din personalul auxiliar). Toți angajații centrului au fost vindecați. Din păcate, patru beneficiari ai centrului au decedat, însă ceilalți au fost declarați vindecați.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui alt Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate.

Situația epidemiologică la nivel național:

La nivel național, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 825 de noi cazuri de COVID-19, numărul total al persoanelor infectate ajungând la 79.330. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 35.517 au fost declarate vindecate și externate, iar 9.574 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. De asemenea, 3.309 de persoane au decedat. În spitale se află internate 7.410 persoane infectate cu COVID-19, dintre care 494 pacienți sunt internați la ATI.

În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 285 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pe teritoriul României, 10.742 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.433 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 29.404 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 37 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în străinătate, 5.920 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19. Dintre aceștia 124 au decedat, iar 338 au fost declarați vindecați.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...