6.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO/VIDEO: Plantație de cannabis în Tureac! Două persoane, reținute!

Polițiștii au descins la patru domicilii de pe raza județului. Oamenii legii au descoperit o plantație de cannabis în Tureac. Două persoane au fost reținute pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de droguri de risc.

Oamenii legii au descis la patru domicilii, pe raza județului Bistrița-Năsăud.

„Începând cu luna iunie 2020, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud, împreună cu procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au desfăşurat investigații privind o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc (cultivarea plantelor de cannabis în vederea comercializării), care acţiona în județul Bistrița-Năsăud. La data de 23 august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au pus în aplicare 4 mandate de percheziție la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor”, transmite IPJ BN.

CE au descoperit polițiștii

La sfârșitul lunii mai 2020, inculpații – un bărbat de 48 de ani, alături de concubina lui, o femeie de 49 de ani, precum și fratele femeii, un bărbat de 45 de ani și fiul lui de 17 ani, toți din Josenii Bârgăului și Tureac – au cultivat într-o poiană situată în Tureac un număr de 83 de plante de cannabis pe care ulterior le-au îngrijit, în vederea comercializării drogurilor.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 45 de kg cannabis, instalații folosite la irigații, fertilizare, dar și pentru cultivare de plante de cannabis în spații închise (26 de lămpi, 6 tuburi industriale din inox, 2 unități de control/climatizare, 28 de unități de balast electromagnetic pentru lămpi, 492 de ghivece de 18 litri, 12 transformatoare curent, pompă de apa, fertilizatori și 2 aparate de măsurare a intensității curentului electric).

Totodată, au mai fost descoperite și ridicate o carabină, o armă de vânătoare, o pușcă cu aer comprimat, precum și cartușe de diferite calibre, dispozitive de reglaj, o arbaletă și 4 săgeți aferente, 4 telefoane mobile, 2 tablete și înscrisuri cu valoare probatorie.

„Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, iar în urma audierilor, procurorul din D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii pentru 24 ore a bărbatului de 48 de ani și a tânărului de 17 ani, iar femeia de 49 de ani și fratele acesteia au fost plasați sub control judiciar”, explică polițiștii bistrițeni.

Conform DIICOT, unul dintre cei doi bărbați reținuți urmează să fie prezentat azi instanței cu propunereaa de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, subliniază DIICOT.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=5T2v1Drx7pg&feature=youtu.be” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.