26.7 C
Bistrița
luni, iunie 27, 2022

Bistrița, primul oraș din țară unde deja au fost angajați refugiați din Ucraina.Leoni a angajat 44 de femei

Leoni este prima companie din țară care angajează primii refugiați din Ucraina stabiliți în România. Este vorba despre 44 de femei, care sunt cazate la Hotel Diana, din municipiul Bistrița. De asemenea, compania a anunțat că este dispusă să transfere la fabricile din țara noastră muncitorii de la unitățile de producție din Ucraina.

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, la Bistrița au fost angajați primii 44 de cetățeni ucraineni care au ajuns în țara noastră după ce au fugit de război. Compania care a angajat cele 44 de femei din Ucraina este Leoni. Se pare că acestea sunt cazate la Hotel Diana din Bistrița și marea majoritate sunt însoțite de copii.

Mai mult, cei de la Leoni anunță că sunt dispuși să transfere în România muncitorii de la unitățile de producție ale sale din Ucraina.

„Echipa Leoni din România este alături de colegii noștri din Ucraina în aceste momente de grele încercări. Astfel, în coordonare cu colegii ucraineni și echipa constituită pentru acest scop Leoni Group, începând de săptămâna trecută, organizăm transferul în România a colegelor ucrainence care solicită acest lucru, dorind să vină să lucreze la fabricile Leoni din România sau să ajungă în alte state tranzitând țara noastră. Am pregătit atent acest lucru, pentru a le face șederea cât mai confortabilă colegelor noastre și familiilor care le însoțesc”, a transmis compania, într-o informare de presă.

Ministrul Muncii a mai spus că Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă vor sprijini cetățenii ucraineni care își doresc să muncească pe teritoriul țării noastre.

Aceștia vor putea munci în țara noastră dacă completează o declarație pe proprie răspundere, prin care își asumă că îndeplinesc condițiile de pregătire profesională și experiență în activitate necesare ocupării postului respectiv și că nu au antecedente penale.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...