17.6 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

Bistrița, primul oraș din țară unde deja au fost angajați refugiați din Ucraina.Leoni a angajat 44 de femei

Leoni este prima companie din țară care angajează primii refugiați din Ucraina stabiliți în România. Este vorba despre 44 de femei, care sunt cazate la Hotel Diana, din municipiul Bistrița. De asemenea, compania a anunțat că este dispusă să transfere la fabricile din țara noastră muncitorii de la unitățile de producție din Ucraina.

Potrivit ministrului Muncii, Marius Budăi, la Bistrița au fost angajați primii 44 de cetățeni ucraineni care au ajuns în țara noastră după ce au fugit de război. Compania care a angajat cele 44 de femei din Ucraina este Leoni. Se pare că acestea sunt cazate la Hotel Diana din Bistrița și marea majoritate sunt însoțite de copii.

Mai mult, cei de la Leoni anunță că sunt dispuși să transfere în România muncitorii de la unitățile de producție ale sale din Ucraina.

„Echipa Leoni din România este alături de colegii noștri din Ucraina în aceste momente de grele încercări. Astfel, în coordonare cu colegii ucraineni și echipa constituită pentru acest scop Leoni Group, începând de săptămâna trecută, organizăm transferul în România a colegelor ucrainence care solicită acest lucru, dorind să vină să lucreze la fabricile Leoni din România sau să ajungă în alte state tranzitând țara noastră. Am pregătit atent acest lucru, pentru a le face șederea cât mai confortabilă colegelor noastre și familiilor care le însoțesc”, a transmis compania, într-o informare de presă.

Ministrul Muncii a mai spus că Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă vor sprijini cetățenii ucraineni care își doresc să muncească pe teritoriul țării noastre.

Aceștia vor putea munci în țara noastră dacă completează o declarație pe proprie răspundere, prin care își asumă că îndeplinesc condițiile de pregătire profesională și experiență în activitate necesare ocupării postului respectiv și că nu au antecedente penale.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.