0.8 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 29, 2022

BISTRIȚA: Sanovil deschide unul dintre cele mai mari și moderne spitale de recuperare din regiune!

În aceste zile, Clinica Sanovil Bistrița deschide unul dintre cele mai mari și mai moderne spitale de recuperare din regiune! Spitalul de Recuperare și Îngrijiri paliative SANOVIL are șapte etaja și o capacitate de 62 de paturi.

Este situat în aceeași locație cu Clinica Sanovil, în cartierul Viișoara, cu intrare din strada Tudor Jarda.

Spitalul de Recuperare și Îngrijiri Paliative SANOVIL este o clădire nou construită, special pentru această destinație. Are șapte niveluri, o suprafață de peste 3000 mp și o capacitate de 62 de paturi.

În două dintre cele 7 etaje se va desfășura activitatea de recuperare medicală.

Spitalul are spații special amenajate pentru utilizarea celor mai moderne metode de recuperare medicală. Printre acestea, se numără patru săli mari de kinetoterapie, dintre care una specială pentru recuperarea copiilor cu dizabilități temporare sau cronice.

Spitalul este dotat și cu trei piscine – între care una cu apă sărată, cu echipamente specifice recuperăii în apă, o salină profesională pentru afecțiunile respiratorii, văni cu duș subacval și galvanoterapie precum și saună.

Baza de fizioterapie permite tratamentul a 16 pacienți simultan, fiind dotată cu cele mai moderne echipamente de recuperare.

De menționat faptul că baza de recuperare medicală este la un nivel pe care puține spitale din țară îl dețin, fiind deservită de specialiști cu experiență în recuperarea medicală.

Spitalul de Recuperare și Îngrijiri Paliative SANOVIL va începe să funcționeze începând de săptămâna viitoare, prin mutarea și extinderea bazei de recuperare pe care SANOVIL a avut-o în Policlinica Nouă din centrul orașului.

„Spitalul de Recuperare și Îngrijiri Paliative va începe să facă internări în următoarele săptămâni, după realizarea tuturor formalităților necesare. Facem toate demersurile ca să ducem la bun sfârșit formalitățile de autorizare și funcționare a spitalului, pentru a intra în contractul cu CAS pe anul 2021. În acest fel, toți bolnavii vor avea acces la facilitățile pe care acest spital le aduce în regiunea noastră”, a transmis Dr. Gavrilaș Mureșan, managerul Sanovil.

Investiția în spitalul privat de recuperare a început în februarie 2018. Conducerea Sanovil anunța încă de atunci că pacienții vor avea parte de piscine de recuperare cu apă dulce și cu apă sărată, mijloace moderne de recuperare umedă, împachetări cu nămol și parafină, salină, saună caldă, criosaună, dar și roboți computerizați pentru recuperare.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Amicii Building caută contabil/ă și inginer constructor! Rombat are nevoie de operatori și electricieni

Compania Amicii Building are nevoie de contabil, inginer contructor și finisori. Locuri de muncă sunt disponibile și la Rombat, Transmixt Bistrița sau Clinica Sanovil, unde se caută fiziokinetoterapeut, dar și o infirmieră. 

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...