0.3 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Bistriteanul.ro a avut dreptate! Secretarul Floare Gaftone recunoaște că sunt două PUG-uri!

Secretarul municipiului Floare Gaftone a recunoscut în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri că există două variante de PUG, diferite, una anexată la o hotărâre de CL din 2018, iar alta postată pe site-ul instituției. Aceasta aruncă însă pisica moartă în curtea vecinului, în acest caz a arhitectului șef, pe care-l acuză că din 2018 „întârzie” să pună la dispoziție varianta legală și adoptată de CL a Planului Urbanistic General.

Cele dezvăluite de Bistrițeanul.ro cu privire la practicile din Primăria Bistrița și din Serviciul Urbanism, care se folosește de două PUG-uri, în funcție de interese, pentru a elibera autorizații de construire și certificate de urbanism, încep să fie puse pe tapet.

Astfel, în cadrul ședinței de Consiliu Local de ieri, consilierul PMP, Ștefania Stere a cerut lămuriri cu privire la existența a două PUG-uri care se folosesc concomitent. Primarul Ioan Turc a recunoscut că este o acuzație foarte gravă și că într-adevăr se discută de două PUG-uri și trebuie lămurite lucrurile, fără a veni cu o propunere concretă pentru elucidarea acestui „mister”.

Lamuririle le-a făcut, însă, secretarul general al municipiului Floare Gaftone, prezentă și ea la ședința online. Aceasta a recunoscut că sunt două variante de PUG și că se „luptă” de ani de zile cu arhitectul șef pentru a le pune la dispoziția consilierilor locali varianta prelungită în 2018 a PUG-ului.

„Precizez faptul că PUG-ul are circa 17 volume. Primii care s-au autosesizat au fost arhitecții care trebuiau să aplice PUG-ul întocmai și au sesizat Consiliul Local că varianta de pe site-ul instituției nu este nici corectă și nici completă. (…) În anul 2018 s-a prelungit documentația de urbanism. Nu am participat la ședința respectivă, dar unul dintre consilierii locali, membru în comisia de Urbanism a solicitat, printr-un amendament, să se pună la dispoziția Consiliului Local varianta PUG care a fost prelungită. Nici până astăzi nu s-a comunicat această variantă consilierilor locali. Eu cred că domnul primar o să ceară o copie conformă cu originalul, anexa din hotărârea privind aprobare PUG, iar dumneavoastră aveți tot dreptul legal ca să știți care este varianta legală. Sunt dubii și sunt diferențe între cele două variante: varianta de pe site-ul instituției și varianta anexă la hotărârea de Consiliul Local. Nu există niciun dubiu”, a precizat, în cadrul ședinței de Consiliu Local, Floare Gaftone.

Aceasta a recomandat chiar o comisie de analiză și verificare, formată din consilieri sau consilieri și funcționari care să elucideze acest mister.

Bistrițeanul.ro a mai scris despre „practicile” de la Urbanism aici:

PRIMIM la redacție: Interese ASCUNSE din spatele modificărilor PUG (III). Manipularea și minciuna încep cu certificatele de Urbanism

SENZAȚIONAL: Primăria Bistrița a lucrat și a emis acte raportat la două PUG-uri

PRIMIM la redacție: Interese ASCUNSE din spatele modificărilor PUG. Cui folosesc…?!?

Floare Gaftone – „detectiv urbanistic” în ochii judecătorilor! Obligată să plătească după ce a refuzat să semneze o autorizație de construcție

Consilierul local USR: „Există construcții edificate fără respectarea reglementărilor în vigoare din Planul Urbanistic General”

EXCLUSIV: Dr. Mircea Gelu Buta se bagă în imobiliare, cere bloc cu 9 etaje în Subcetate! Șefele de la Urbanism fac cadou o reducere de 10 la sută la spațiu verde, o îndemână de vreo 100.000 Euro

 

 

 

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...