19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

Consilierul local USR: „Există construcții edificate fără respectarea reglementărilor în vigoare din Planul Urbanistic General”

Consilierul local USR-Plus Nicolae Pavelean a precizat, într-o postare pe Facebook, că există în oraș construcții ridicate fără respectarea reglementărilor în vigoare din PUG, dar și că sunt în plan construcții cu regim de înălțime mare în zone cu acces limitat și risc mare de congestionare a traficului.

Membru în comisia de Urbanism a Consiliului Local al municipiului Bistrița, consilierul USR-Plus Nicolae Pavelean precizează, într-o postare pe Facebook, faptul că o vizită în teren a scos în evidență modul haotic în care s-a construit până în acest moment, dar și „planurile” unor dezvoltatori imobiliari, care nu fac altceva decât să blocheze de tot orașul.

„Există construcții care au fost edificate fără respectarea reglementărilor în vigoare din PUG/PUZ, exemplu zona Parcului, strada Toamnei și altele. Există zone unde se dorește edificarea unor construcții, însă de asemenea nu pot fi respectate condițiile reglementărilor în vigoare și a legii, cât și specificul istoric al zonei – exemplu zona Dogarilor și zonele ce țin de centrul istoric al municipiului unde potențialul istoric al locului trebuie valorificat și în niciun caz afectat. Există cazuri unde se intenționează construirea unor locuințe colective în regim de înălțime mare, în zone centrale cu acces limitat și risc ridicat de congestionare a traficului în condițiile în care orașul suferă deja în acest sens, în special din cauza numărului redus de parcări”, a precizat Nicolae Pavelean.

Acesta mai spune că s-a ajuns aici din cauza neclarității și lipsei alinierii reglementărilor locale de urbanism sau de interpretarea greșită a acestora.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.