20.2 C
Bistrița
duminică, aprilie 14, 2024

Amenzi ISTORICE pentru giganți ai lemnului din județ, pentru trucarea licitațiilor

Nu mai puțin de 31 de firme din țară au fost amendate cu peste 26,6 milioane de euro de către Consiliul Concurenței, care le acuză că au trucat licitații pentru a cumpăra lemnul la cel mai mic preț posibil. Printre ele se numără și firme din Bistrița-Năsăud.

Consiliul Concurenței a analizat mai multe licitații organizate de diferiți administratori sau proprietari de fond forestier în perioada 2011-2016. A constatat că în cazul a 45 dintre ele s-au făcut înțelegeri pentru împărțirea loturilor/partizilor de masă lemnoasă, în funcție de interes.

Companiile făceau schimburi de informații comerciale cu privire la necesarul de materie primă, politica de achiziție masă lemnoasa, organizarea internă, precum și strategia comercială de participare la anumite licitații.

În acest fel, companiile eliminau concurența dintre ele în cadrul unor licitații pentru a adjudeca masa lemnoasă la cel mai mic preț posibil, de cele mai multe ori în detrimentul statului, care încasa mai puțini bani.

În urma acestor controale 31 de firme au fost amendate cu peste 26,6 milioane de euro. Astfel de practici au fost identificate de către Consiliul Concurenței și în Bistrița-Năsăud. Printre cei amendați se numără mai multe societăți comerciale din Bistrița-Năsăud, inclusiv „greii” din domeniu.

Forest Land SRL a încasat o amendă de 134.000 de lei. Amendați au fost și „greii” din domeniu, Frasinul și Silvania Internațional Prod SRL. Dacă Silvania Internațional s-a ales doar cu o amendă de 442.898 de lei, Frasinul a primit o amendă istorică de peste 3 milioane de lei.

Se pare că Silvania International Prod, compania omului de afaceri Emil Iugan și-a recunoscut vinovăția, beneficiind astfel de o reducere a amenzii.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...