16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Bistrița: Școlile vor funcționa în continuare în scenariul galben

De mai bine de o săptămână, incidența cazurilor de Covid-19 din municipiu este sub 1,5/1.000 de locuitori. Deși o parte din restricții s-au ridicat, școlile din municipiu continuă să funcționeze în scenariul galben.

Bistrița își menține incidența cazurilor de Covid-19 sub 1,5/mia de locuitori de mai bine de o săptămână. Ieri, incidența înregistrată în Bistrița era de 1,1/mia de locuitori.

Dat fiind faptul că practic municipiul Bistrița a intrat în scenariul verde, o parte din restricții s-au ridicat. Astfel, încă din 15 februarie localurile, cinematografele și sălile de jocuri de noroc pot să își ocupe jumătate din spațiu (și nu doar 30% ca până atunci) cu clienți în intervalul orar 06.00-23.00.

Cu toate acestea, municipiul Bistrița rămâne în scenariul galben în ceea ce privește școlile. Pentru a intra în scenariul verde, incidența ar fi trebuit să scadă sub 1/mia de locuitori.

Asta înseamnă că copiii mici vor merge la grădiniță, iar cei din ciclul primar (clasele I-IV) la școală. De asemenea, vor frecventa cursurile clasele a VIII –a și a XII-a. Restul cursurilor se vor desfășura online.

Întrucât s-au depistat cazuri de Covid-19, clasele IV-a B și a II-a  A step by step de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” vor funcționa în scenariul roșu începând de luni și până în 4 martie. De asemenea, în scenariul roșu vor funcționa și școlile din Ciceu Giurgești.

Școlile din Bistrița, Beclean, Budești, Coșbuc, Lechința, Leșu, Livezile, Matei, Milaș și Șintereag vor funcționa potrivit scenariului galben.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

VIDEO: Terase din sticlă pe sistem Valedo retractabil – propunerea POP&POP Glass Solutions pentru cei mai pretențioși clienți

Există probabil zeci de moduri de a închide o terasă, dar pentru cei pretențioși, care vor...

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...