20.8 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

CINE se bate pe potul cel mare de 10 milioane de euro pentru modernizarea traseului Gării – Han

Greii licitațiilor publice din Bistrița-Năsăud se bat pentru potul cel mare de aproape 10 milioane de euro pentru modernizarea traseului Strada Gării – Han. Aceasta implică – printre altele – benzi destinate transportului în comun, piste de biciclete și chiar un pasaj subteran pietonal amenajat în apropierea Pieței Decebal.

Valoarea proiectului finanțat din fonduri europene se apropie de 10 milioane de euro. Licitația pentru acest proiect – care va începe să se materializeze chiar din anul acesta – s-a derulat la finalul lui 2020, iar în curând se vor afla și câștigătorii acesteia.

Lucrările au fost împărțite în două loturi. Unul este dedicat constructorilor și are o valoare de 39,8 milioane de lei. Acesta presupune excuția lucrărilor aferente proiectului pe traseul Gării – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureșanu – strada Năsăudului. Lucrările propuse constă în realizarea de benzi dedicate transportului public, realizarea pistelor pentru bicicliști, reabilitarea trotuarelor, realizare unui sistem rutier nou la partea carosabilă pe coridorul de transport, realizarea unui pasaj pietonal subteran pe Bulevardul Decebal, iluminatul public cu sistem telegestiune, modernizarea stațiilor de transport public existent, realizarea de sisteme de monitorizare video.

Valoarea celui de-al doilea lot se apropie de un milion de lei și presupune: execuția lucrărilor de eliberare a amplasamentului, instalații electrice și racord electric a pasajului subteran aferent proiectului.

Potrivit BistrițaBusiness, patru mari constructori se bat pentru potul cel mare, lotul 1. Este vorba despre Dimex 2000 Company, care s-a asociat cu Metaller Energy, Dianova Instal, Mediacom-Net și Ascensor Advertising.

A mai depus ofertă și Îndemânarea Prodcom, care s-a asociat cu ARL Cluj, CML.ro, GB Instaplan, Ascenso, Altimate, Electro Ursa și Dianova Instal. În cursă a intrat și MIS Grup, care s-a asociat cu Electrogrup Cluj și cu Swarco Traffic România, Eco Garden Construct, Omnitech Electric, Dianova Instal, Abcony Serv, Geosond, General Sting, Euro-Audit Service și Ascenso.

Și Frasinul a participat la această licitație și s-a asociat cu Samus Tec și General Dynamics, Lift Service, Inst-Nistor și Electro Ursa.

Pentru cel de-al doilea lot se bat Electro Ursa Servcom și Electroconstrucția Elco Bistrița. Prima firmă s-a și asociat cu Îndemânarea Prodcom pentru lotul 1.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...