15.8 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Bistrița și alte trei localități din BN, în carantină de noapte și în timpul săptămânii

În Bistrița și în alte trei localități din județ se instituie – de mâine – carantina de noapte și în timpul săptămânii. Asta pentru că aici incidența cumulată la 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟕,𝟓/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

Instituția Prefectului a anunțat în urmă cu puțin timp faptul că Bistrița și alte trei localități au depășit incidența cumulată de 7,5/1.000 locuitori – în ultimele 14 zile.

Acest fapt implică noi restricții de circulație pe timp de noapte. Ele se aplică nu doar în week-end, ci în fiecare zi a săptămânii. 

Conform Hotărârii C.J.S.U. nr. 183 din 11 octombrie 2021, se impune instituirea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor de SARS-CoV-2 în unitățile administrativ-teritoriale:

  • Chiochiș și Poiana Ilvei incidența cumulată la 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟐/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 de locuitori;
  • Rebra, C𝐡𝐢𝐮𝐳𝐚 𝐬̦𝐢 𝐒𝐢𝐥𝐢𝐯𝐚𝐬̦𝐮 𝐝𝐞 𝐂𝐚̂𝐦𝐩𝐢𝐞, incidența cumulată la 14 zile 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐚̂𝐭 𝟐/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚̆ 𝐜𝐮 𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢;
  • Braniștea, T𝐞𝐚𝐜𝐚, 𝐒̦𝐚𝐧𝐭̦, 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐢, 𝐉𝐨𝐬𝐞𝐧𝐢𝐢 𝐁𝐚̂𝐫𝐠𝐚̆𝐮𝐥𝐮𝐢, 𝐔𝐫𝐢𝐮 𝐬̦𝐢 𝐓𝐚̂𝐫𝐥𝐢𝐬̦𝐮𝐚: incidența cumulată la 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟑/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚̆ 𝐜𝐮 𝟔/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢;
  • Șieu-𝐌𝐚̆𝐠𝐡𝐞𝐫𝐮𝐬̦ 𝐬̦𝐢 𝐋𝐢𝐯𝐞𝐳𝐢𝐥𝐞, incidența cumulată la 14 zile 𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐚i mare de 6/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬𝐚𝐮 𝐞𝐠𝐚𝐥𝐚̆ 𝐜𝐮 𝟕,𝟓/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢;
  • 𝐁udacu de Jos, B𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̦𝐚, 𝐍𝐞𝐠𝐫𝐢𝐥𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐬̦𝐢 𝐍𝐢𝐦𝐢𝐠𝐞𝐚, incidența cumulată la 14 zile este 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝟕,𝟓/𝟏.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢.

În unitatea administrativ-teritorială 𝐑𝐨𝐝𝐧𝐚, incidența cumulată la 14 zile 𝐚 𝐬𝐜𝐚̆𝐳𝐮𝐭 𝐥𝐚 𝟔,𝟔𝟑/𝟏𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢. Aici încetează aplicarea restricțiilor pentru zilele de luni, marți, miercuri și joi. Pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică se aplică în continuare restricțiile legale în vigoare stabilite prin H.G. 932/09.09.2021, valabile pentru UAT-urile unde incidența cazurilor este mai mare de 6/1.000 de locuitori dar mai mică sau egală cu 7,5/1000 de locuitori.

Prevederile prezentei hotărâri intră în vigoare la data de 𝟏𝟐.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟏.

În localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, este interzisă circulația în afara locuinței, în intervalul orar 20,00-5,00 pe tot parcursul săptămânii.

Această măsură nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Nu se aplică nici persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț / prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, vor funcționa respectând intervalul orar 5,00-22,00, pe tot parcursul săptămânii.

Aceștia vor putea activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu în intervalul orar 22,00-5,00.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...