10.7 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Bistrițeanca Alexandra Moldovan a ajutat o tânără să nască în aeroportul Luton din Londra

Agitație și emoții – în zona „Plecări” a aeroportului Luton din Londra. O femeie a intrat în travaliu, fiind nevoie de o intervenție rapidă. Printre cei care au ajutat la aducerea pe lume a bebelușului se numără și Alexandra Moldovan. Originară din Târlișua, bistrițeanca lucrează din 2016 în aeroportul Luton.

Când un bebeluș se decide să vină pe lume, nimeni nu îl poate opri. Din contră, totul se oprește în loc și îl ajută! Așa s-a întâmplat și în aeroportul Luton din Londra.

În zona de Plecări / Îmbarcări a aeroportului, o femeie se pregătea să zboare cu avionul din Londra, acasă în Bulgaria. Dar a intrat în travaliu, fiind nevoie de o intervenție rapidă.

Staff-ul din aeroport s-a mobilizat exemplar, pentru a ajuta femeia să aducă pe lume bebelușul.

În timp ce un pilot era în telefon cu cei de la ambulanță, staff-ul aeroportului a ajutat femeia și bebelușul, iar nașterea a decurs fără probleme.

Printre cei ce au ajutat la nașterea fetiței se numără și Alexandra Moldovan. Originară din Târlișua, tânăra lucrează de 7 ani în aeroportul din Luton.

Lucrez din 2016 în London Luton airport, la ”Relatii cu clienții”. E însă cu mult mai complex deoarece „noi” ( departamentul meu) ne ocupăm de tot ce se întâmplă și facem în așa fel ca bussinesul să meargă ca pe” roate” în aeroport.

Ne ocupăm și de a da primul ajutor din punct de vedere medical pasagerilor. De-a lungul anilor am întâmpinat o grămadă de provocări din punct de vedere medical. Dar niciuna nu a implicat până acum nașterea unui copil.

În data de 27 August la ora 7:40 dimineața ( ora Angliei) am fost sunați să mergem pentru o asistență medicală. Când am ajuns la locul indicat, am găsit o tânără de 19 ani însărcinată, care era întinsă pe jos și urla cu toată ființa ei. Am adus imediat niște ecrane medicale pentru a ne oferi intimitate.

Împreună cu managera de Terminal ( Melanie Horwood) am asistat această tânără să aducă pe lume o fetiță tare frumoasă, care m-a emoționat până la lacrimi când i-am auzit primul plânset.

Am fost tare norocoase, deoarece înainte ca fetița să fie născută, o pasagera care e asistentă medicală ne-a dat o mână de ajutor, deoarece cordonul ombilical era în jurul gâtului fetiței.

A fost și este, cel puțin pentru mine, un moment unic! Cu siguranță nu o să-l uit niciodată! 
Îmi place tare mult ceea ce fac, în fiecare zi e altceva, și am avut multe de învățat de-a lungul anilor!” a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Alexandra Moldovan.

Mama și bebelușul au fost preluați de echipajul medical sosit ulterior la aeroport. Au fost internați pentru verificări, și apoi externați, ajungând cu bine acasă, în Bulgaria.

Sursă foto- BBC.com 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!