17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Bistrițenii au încasat anul trecut cu 21% mai puțin decât media națională. Bistrița-Năsăud în top cu printre cele mai mici salarii nete medii

Anul trecut, salariul bistrițenilor s-a situat din nou sub media națională. Mai exact,  bistrițenii câștigă cu 21% mai puțin decât media națională. Nu mai punem la socoteală faptul că bucureștenii merg cu aproape dublu acasă lună de lună…

Cele mai mari salarii s-au încasat anul trecut în domeniile informații și comunicații, intermedieri financiare și asigurări, administrație publică și producția și furnizarea de energie electrică și termică. Cele mai mici salarii medii nete s-au încasat în zona HORECA, agricultură, silvicultură și pescuit.

Salariul mediu net lunar anul trecut s-a situat sub media pe economie în 37 de județe din țară. Cele mai scăzute au fost în județele Harghita (2483 de lei), Bistrița-Năsăud (2538 lei) și Teleorman (2539 lei).

Bistrițenii au încasat anul trecut, în medie, cu 21,1% mai puțin decât media națională. De asemenea, bistrițenii au mers acasă cu puțin peste jumătate din cât au încasat bucureștenii… Salariul mediu în București este de 4408 lei, cu 37% mai mult decât media pe economie.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!