8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Bistrițenii au încasat anul trecut cu 21% mai puțin decât media națională. Bistrița-Năsăud în top cu printre cele mai mici salarii nete medii

Anul trecut, salariul bistrițenilor s-a situat din nou sub media națională. Mai exact,  bistrițenii câștigă cu 21% mai puțin decât media națională. Nu mai punem la socoteală faptul că bucureștenii merg cu aproape dublu acasă lună de lună…

Cele mai mari salarii s-au încasat anul trecut în domeniile informații și comunicații, intermedieri financiare și asigurări, administrație publică și producția și furnizarea de energie electrică și termică. Cele mai mici salarii medii nete s-au încasat în zona HORECA, agricultură, silvicultură și pescuit.

Salariul mediu net lunar anul trecut s-a situat sub media pe economie în 37 de județe din țară. Cele mai scăzute au fost în județele Harghita (2483 de lei), Bistrița-Năsăud (2538 lei) și Teleorman (2539 lei).

Bistrițenii au încasat anul trecut, în medie, cu 21,1% mai puțin decât media națională. De asemenea, bistrițenii au mers acasă cu puțin peste jumătate din cât au încasat bucureștenii… Salariul mediu în București este de 4408 lei, cu 37% mai mult decât media pe economie.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: