11 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Bogdan Ivan Gruia, deputat PSD BN: Antreprenorii vor putea crește salariul minim al angajaților cu 200 de lei. Cu taxe zero către stat!

Antreprenorii vor putea crește salariul minim al angajaților cu 200 de lei, fără a plăti taxe suplimentare către stat, a anunțat deputatul Bogdan Ivan Gruia.

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a transmis că cei 200 de lei vor ajunge direct în „buzunarul” angajatului. „Este foarte important faptul că această oportunitate nu reprezintă o obligație pentru angajatori, ci oportunitatea de a asigura o creștere netă a veniturilor angajaților, fără a fi taxat suplimentar de stat.

Este o măsură solicitată de mai mulți antreprenori din Bistrița-Năsăud. Mă bucur că Guvernul României și Ministrul Finanțelor Adrian Cîciu au ținut cont de propunerile venite în timpul dezbaterilor organizate la Bistrița”, a mai spus deputatul. 

De la 1 iunie 2022, pentru suma rezultată din majorarea salariului de bază de la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, respectiv 2.550 lei lunar, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 2.750 lei lunar, nu se datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

De această măsură vor beneficia și persoanele nou angajate în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și până la 31 decembrie 2022.

Vor beneficia  inclusiv cei pentru care nivelul salariului de bază lunar brut stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este de 2.750 de lei.

Detalii despre acest subiect – AICI.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: