4.4 C
Bistrița
marți, februarie 20, 2024

Doi adolescenți din Cușma sunt cercetați pentru braconaj după ce au prins mistreți, folosindu-se de câini

Doi adolescenți din Cușma s-au ales cu dosar penal, după ce au folosit 5 câini pentru a prinde un mistreț adult și trei pui. Animalele sălbatice au fost ascunse în gospodăria unuia dintre ei.

Cei doi adolescenți au doar 17 ani și sunt din satul Cușma. În luna mai, cei doi, foosindu-se de 5 câini, au reușit să prindă un mistreț adult și trei pui. Animalele sălbatice au fost duse în gospodăria locuinței unuia dintre ei.

„În urma verificărilor efectuate, la domiciliul unuia dintre tinerii implicați au fost găsiți cei trei pui de mistreț capturați, fiind preluați și încredințați reprezentanților Ocolului Silvic Municipal Bistrița și ulterior eliberați în mediul silvatic”, informează Inspectoratul de Poliție Județean, într-un comunicat de presă.

Pentru că cei cinci câini folosiți pentru braconaj nu erau înregistrați și vaccinați, adolescenții au fost și amendați de Protecția Animalelor cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei: pentru neacordarea asistenței medicale, lipsă microcipare și nesterilizare. De asemenea, cei doi s-au ales și cu dosar penal pentru braconaj.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: