7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

BRAVO LOR! Școală din Beclean desemnată ”Școală Europeană” și premiată cu 5.000 de lei pentru investiții

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a premiat cele 90 de unități de învățământ desemnate „Școli Europene”. Printre ele, și o școală din Beclean. Aceasta a primit cadou 5.000 de lei pentru investiții.

Competiția „Școală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar. Condiția e să fie implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus.

Competiția constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Anul acesta, în competiție au intrat 131 de școli din țară.

Ieri, Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a premiat cele 90 de școli câștigătoare.

La cele 17 ediții ale competiției naționale „Școală Europeană” (2004-2022) au participat 2.290 de unități de învățământ din toate județele țării, 952 dintre acestea primind certificatul și trofeul „Școală Europeană”. Impactul pe care această competiție l-a avut asupra comunităților educaționale, în toți acești ani, a făcut din această inițiativă a Ministerului o competiție de elită”, a transmis ministrul Cîmpeanu pe Facebook.

Printre cele 90 de școli premiate se numără și Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean.

Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean a obținut titlul de „Școală Europeană”, recunoaștere oferită (…) pentru munca derulată în cadrul proiectelor europene… Am fost onorați să fim împreună cu minunații colegi din țară, alături de care construim o comunitate frumoasă, sustenabilă, împreună. Felicitări tuturor școlilor laureate! Felicitări tuturor școlilor care derulează proiecte europene!” a scris beclenara Emese Cîmpean, ambasador Erasmus, pe Facebook.

Lista școlilor din țară premiate în cadrul competiției poate fi consultată AICI.

Pe lângă Certificatul „Şcoală Europeană” 2022, fiecare școală premiată beneficiază și de suma de 5.000 lei, ce poate fi utilizată pentru dotarea instituției. Decizia privind bunurile achiziţionate aparţine conducerii fiecărei unităţi de învățământ.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...