6.6 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Bunătățile din Cuptorul lui Buna, într-un spațiu tradițional ce te duce cu gândul la copilărie, la bunica

„Nu știu alții cum sunt, dar eu, când mă gândesc la (…) cuptiorul pe care mă ascundeam” parcă și simt mirosul de bunătăți și văd fața bunicii, plină de făină și zâmbete. Ei bine, bunătățile din copilărie, făcute de casă, pot fi savurate la „Cuptorul lui Buna”. Acum, în locația reamenajată, decorată tradițional, care te transpune prin ambianță și gustul produselor exact în casa bunicii.

Cine nu-și amintește perioada copilăriei? Momentul când fugea „după miros” în casa bunicii, unde aceasta, plină de făină pe mâini și dragoste în ochi pregătea plăcinte, cornulețe și alte bunătăți?

Ei bine, gustul acela din copilărie este redat perfect de bunătățile puse la dispoziție bistrițenilor, într-o locație din partea de jos a orașului. Și pentru ca nu cumva să uitați numele magazinului, e pus emblematic: „Cuptorul lui Buna”.

Dacă până acum puteați cumpăra deliciile de patiserie doar printr-un gemuleț, proprietarii s-au gândit să creeze ambianța perfectă care să vă trezească amintirile din copilărie.

Așa că și-au păstrat locația, dar au mărit spațiul. Au creat un cuptor, ca cel descris de Creangă în „Amintiri din Copilărie” și au decorat totul rustic.

Apoi, cu drag, au gătit, și gătesc zilnic, cornulețe fragede cu gem, sărățele/saleuri, nuci umplute, rulouri cu cremă de vanilie, plăcinte, prăjituri etc. Toate produsele sunt proaspete, făcute zilnic, din ingrediente naturale, cu unt sau untură, fără chimicale adăugate, pentru a păstra gustul autentic.

Prețurile sunt numa’ potrivite pentru produse de casă ce îți amintesc de casa bunicii. Găsiți rulouri cu vanilie la 50 de lei kg, cornulețele cu rahat sau gem la 30 lei/kg, cele cu nucă la 45 lei/kg. Pentru 50 de lei, poți să te bucuri de un kilogram de coșulețe cu bezea și nucă, de gustoasele nuci umplute sau de prăjituri ecler, albinița sau cu caramel. Sărățelele de casă sunt la doar 35 de lei kilogramul.

Mai mult, cei e la Cuptorul lui Buna se pregătesc să vă cucerească și cu diferite tipuri de plăcintă, cu stafide și iaurt, sau cu foi subțiri. Vor să vă surprindă cu grisine și torturi. Mai mult, veți putea să cumpărați și răcoritoare, pentru ca să vă stâmpărați setea după atâtea delicii.

Cuptorul lui Buna e deschis de luni până vineri, între orele 10  – 19, iar sâmbăta între orele 09 – 13. Locația e vis-a-vis de Kauflandul de Jos, pe colțul blocului din dreptul stației de maxi – taxi.

Îi găsiți și pe Facebook, iar dacă doriți să dați comandă de bunătăți, din timp, o puteți face la numărul de telefon 0756030199 – Viorica Coman.

[arve url=”https://youtu.be/unp_SRGtps8″ /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!