15.7 C
Bistrița
joi, iunie 13, 2024

Academia Română oferă burse de merit pentru 21 de elevi studioși din medii defavorizate. Printre ei și un elev din Bistrița

21 de elevi și studenți performanți vor primi bursă de merit din partea Academiei Române, pentru anul școlar 2023-2024. Printre ei se numără și unul din Bistrița. Este vorba despre elevi și studenți studioși, care provin din medii defavorizate sau din familii cu situații critice.

Cei 21 de elevi și studenți vor primi burse de merit pe tot parcursul anului școlar și universitar viitor.

„Cei 21 de bursieri provin din medii defavorizate sau din familii cu situații critice, unii dintre ei având povești de viață impresionante, pe care le trăiesc cu discreție și decență. Toți sunt copii și tineri studioși, cu rezultate școlare situate în zona performanței”, precizează Academia Română, într-un comunicat de presă.

9 elevi și studenți au primit și anul trecut bursă, iar 12 sunt la primul an de bursă. Toți pot să-și prelungească bursele până la finalizarea studiilor școlare sau universitare, cu condiția să obțină media anuală de absolvire de minim 9,5.

Elevii și studenții provin din școli, colegii și universități din toată țara. Printre ei se numără și unul din Bistrița. Cel mai mic bursier este elev în clasa a VI-a, la școală din mediul rural din Satu Mare, iar o elevă provine din mediul instituționalizat DGASPC Iași.

Bursierii au participat deja la o școală de vară organizată de Academia Română și au avut parte de mai multe excursii în Țara Hațegului.

Foto: monitorfg.ro

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. IN SFARSIT O INITIATIVA BUNA ! POATE ,IAU EXEMPLU MARI INTREPRINDERI,FIRME SI OFERA IN ACELEASI CONDITII ,CATE O BURSA ,CARE APOI, LE ASIGURA UN BUN ANGAJAT!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: