25.8 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Cade, mă, cade! Pe noi, pe Zorilor, în buricul Bistriței!

Avem țară, avem legi, avem instituții și funcționari plătiți să vegheze să nu ne fie sănătatea și viața pusă în pericol de indolența unora. De fapt, n-avem nimic, doar multă nepăsare și funcționari care așteaptă ziua de salariu. Că dacă am avea, Bistrițeanul.ro nu ar fi pus în situația de a relua acest subiect a nu știu câta oară în ultimii ani.

Exact în inima Bistriței, pe strada Zorilor, ruinele unei case stau să cadă pe trecători sub ochii autorităților. Care de cel puțin opt ani se lamentează și se ascund după acte și scrisori cu proprietarul. În fapt, de 8 ani nu s-a schimbat nimic în afară de proprietar și de starea de degradare a casei de la nr. 20 de pe Zorilor, care acum stă să pice pe trotuar.

Din 2010 cel puțin, Bistrițeanul.ro scrie despre ruina de pe Zorilor. Atunci scriam AICI că această casă, aflată la acea vreme în proprietatea municipalității, era într-o stare avansată de degradare și că Primăria Bistrița a scos-o la vânzare, neavând bani s-o repare. Până la urmă s-a găsit și un cumpărător, dar avea bani numai de-o proprietate la preț de nimic în centrul Bistriței, nu și de bani s-o repare. În 2015 am reluat subiectul și am scris AICI că imobilul de pe Zorilor nr. 20 s-a degradat foarte tare în ultimii trei ani, că stă să cadă, că Serviciul de Disciplină în Construcții al Poliției Locale a luat legătura cu proprietarul și că acesta mai primește câte o amendă modestă că nu face nimic. Trei luni mai târziu, când se construia din fonduri europene o fântână arteziană lângă ruina de pe Zorilor, am reluat subiectul AICI . Și nimic. Așa că anul trecut am scris iar, AICI.

Și astăzi reluăm iar, a nu știu câta oară, subiectul. Nu vrem să plictisim, dar cititorii ne sesizează și noi chiar nu vrem să avem pe conștiință vreun copil zdrobit de zidul ăsta care stă să cadă. După cum se vede, noi ne tot facem meseria. Scriem. Și rămânem optimiști. Poate se trezește vreun funcționar și aplică naibii legea până nu se întâmplă  vreo nenorocire

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.