20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Cade, mă, cade! Pe noi, pe Zorilor, în buricul Bistriței!

Avem țară, avem legi, avem instituții și funcționari plătiți să vegheze să nu ne fie sănătatea și viața pusă în pericol de indolența unora. De fapt, n-avem nimic, doar multă nepăsare și funcționari care așteaptă ziua de salariu. Că dacă am avea, Bistrițeanul.ro nu ar fi pus în situația de a relua acest subiect a nu știu câta oară în ultimii ani.

Exact în inima Bistriței, pe strada Zorilor, ruinele unei case stau să cadă pe trecători sub ochii autorităților. Care de cel puțin opt ani se lamentează și se ascund după acte și scrisori cu proprietarul. În fapt, de 8 ani nu s-a schimbat nimic în afară de proprietar și de starea de degradare a casei de la nr. 20 de pe Zorilor, care acum stă să pice pe trotuar.

Din 2010 cel puțin, Bistrițeanul.ro scrie despre ruina de pe Zorilor. Atunci scriam AICI că această casă, aflată la acea vreme în proprietatea municipalității, era într-o stare avansată de degradare și că Primăria Bistrița a scos-o la vânzare, neavând bani s-o repare. Până la urmă s-a găsit și un cumpărător, dar avea bani numai de-o proprietate la preț de nimic în centrul Bistriței, nu și de bani s-o repare. În 2015 am reluat subiectul și am scris AICI că imobilul de pe Zorilor nr. 20 s-a degradat foarte tare în ultimii trei ani, că stă să cadă, că Serviciul de Disciplină în Construcții al Poliției Locale a luat legătura cu proprietarul și că acesta mai primește câte o amendă modestă că nu face nimic. Trei luni mai târziu, când se construia din fonduri europene o fântână arteziană lângă ruina de pe Zorilor, am reluat subiectul AICI . Și nimic. Așa că anul trecut am scris iar, AICI.

Și astăzi reluăm iar, a nu știu câta oară, subiectul. Nu vrem să plictisim, dar cititorii ne sesizează și noi chiar nu vrem să avem pe conștiință vreun copil zdrobit de zidul ăsta care stă să cadă. După cum se vede, noi ne tot facem meseria. Scriem. Și rămânem optimiști. Poate se trezește vreun funcționar și aplică naibii legea până nu se întâmplă  vreo nenorocire

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.