6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Crețu NU vrea să treacă în cadastru spațiul verde din jurul Bisericii Evanghelice

Primarul Ovidiu Crețu nu renunță la pavarea spațiului din jurul Bisericii Evanghelice și pace! A demonstrat-o ieri la ședința de Consiliu Local, când a respins, alături de consilierii PSD, proiectul care viza introducerea în cadastru a spațiului verde din jurul Bisericii Evanghelice.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de ieri a fost un proiect inițiat de către consilierii Diana Morar și Ioan Peteleu. Acesta prevedea înscrierea în Registrul de Evidență a Spațiilor Verzi a spațiului verde din jurul Bisericii Evanghelice. Momentan, cei 17.120 de metri pătrați sunt încadrați ca fiind drum și respectiv curți.

„În realitate, această suprafață aparținând domeniului public nu deține nicio curte și nicio construcție, acestea fiind demolate cu peste 50 de ani în urmă, ci găzduiește de câțiva zeci de ani un mare spațiu verde, compus în sensul Legii nr. 24/2007 rep. din scuar în suprafață de 106 mp și grădină (gazon verde și arbori). Mai mult, acest spațiu verde se află de zeci de ani în întreținerea Primăriei municipiului Bistrița, prin grija Direcției de Servicii Publice, care întreține, plantează și replantează, precum și execută lucrări specifice, funcție de anotimp, de întreținere a arborilor, ierbii, a plantelor și florilor din rondou, bugetul acestui serviciu decontând anual și descărcând execuția bugetară incluzând cheltuielile cu acest spațiu verde. Cum este lesne de observat, imobilul teren aparținând domeniului public, în suprafață totală de 17.120 mp prezintă o situație juridică a categoriei de folosință diferită în actele de proprietate față de situația de fapt existentă în teren”, se arată în proiectul de hotărâre pe care l-au avut ieri pe masă consilierii locali.

Proiectul de hotărâre nu a fost adoptat, astfel că acea suprafață va rămâne în evidența Primăriei Bistrița ca „drum” și respectiv „curți”. Această încadrare care nu are nicio legătură cu realitatea dă mână liberă municipalității să modifice suprafața și să o paveze dacă vrea.

Potrivit Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localității, pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde distrus, vinovații riscă amenzi de până la 4.500 de euro.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: