23.5 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Crețu NU vrea să treacă în cadastru spațiul verde din jurul Bisericii Evanghelice

Primarul Ovidiu Crețu nu renunță la pavarea spațiului din jurul Bisericii Evanghelice și pace! A demonstrat-o ieri la ședința de Consiliu Local, când a respins, alături de consilierii PSD, proiectul care viza introducerea în cadastru a spațiului verde din jurul Bisericii Evanghelice.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de ieri a fost un proiect inițiat de către consilierii Diana Morar și Ioan Peteleu. Acesta prevedea înscrierea în Registrul de Evidență a Spațiilor Verzi a spațiului verde din jurul Bisericii Evanghelice. Momentan, cei 17.120 de metri pătrați sunt încadrați ca fiind drum și respectiv curți.

„În realitate, această suprafață aparținând domeniului public nu deține nicio curte și nicio construcție, acestea fiind demolate cu peste 50 de ani în urmă, ci găzduiește de câțiva zeci de ani un mare spațiu verde, compus în sensul Legii nr. 24/2007 rep. din scuar în suprafață de 106 mp și grădină (gazon verde și arbori). Mai mult, acest spațiu verde se află de zeci de ani în întreținerea Primăriei municipiului Bistrița, prin grija Direcției de Servicii Publice, care întreține, plantează și replantează, precum și execută lucrări specifice, funcție de anotimp, de întreținere a arborilor, ierbii, a plantelor și florilor din rondou, bugetul acestui serviciu decontând anual și descărcând execuția bugetară incluzând cheltuielile cu acest spațiu verde. Cum este lesne de observat, imobilul teren aparținând domeniului public, în suprafață totală de 17.120 mp prezintă o situație juridică a categoriei de folosință diferită în actele de proprietate față de situația de fapt existentă în teren”, se arată în proiectul de hotărâre pe care l-au avut ieri pe masă consilierii locali.

Proiectul de hotărâre nu a fost adoptat, astfel că acea suprafață va rămâne în evidența Primăriei Bistrița ca „drum” și respectiv „curți”. Această încadrare care nu are nicio legătură cu realitatea dă mână liberă municipalității să modifice suprafața și să o paveze dacă vrea.

Potrivit Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localității, pentru fiecare metru pătrat de spațiu verde distrus, vinovații riscă amenzi de până la 4.500 de euro.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: