9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Călugărul căzut de pe clopotniță, operat de urgență! CARE e starea lui:

Un grav incident a avut loc ieri la mănăstirea din Rebra! Un călugăr a căzut de pe clopotniță, de la aproape 4 metri înălțime. Acesta a fost transportat cu elicopterul SMURD la Cluj, și a intrat în  operație de urgență. CARE e starea lui:

Comunitatea ortodoxă din Rebra, și nu numai, stă cu sufletul la gură și în rugăciuni, după ce un călugăr de la mănăstirea din Rebra a avut parte de un accident grav.

Conform primarului Ștefan Danci, călugărul de 33 de ani s-a urcat să repare ceva la clopotniță. Ar fi intrat apă în instalație, așa că a vrut să vadă de unde e problema. Clopotnița exterioară are undeva la patru metri înălțime.

S-a urcat, că ei acolo, la mănăstire, își repară singuri lucrurile. O fi alunecat cumva, și a căzut. Am înțeles că ar fi căzut în cap. Clopotnița e deasupra mănăstirii, și e teren tare acolo, stâncos. Oricum, el a căzut în interior, deci pe beton. Nici celălalt călugăr care era cu el nu a văzut ce s-a întâmplat, și cum de a căzut. E la mănăstire de câțiva ani, căci fratele lui este preot acolo”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rebra.

La fața locului au intervenit o ambulanță din cadrul SAJ și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. Acestea l-au pregătit pe călugăr, care a fost preluat de elicopterul SMURD de la baza Jibou și transferat la Spitalul Clinic de Urgență Cluj.

Călugărul a fost operat de urgență și se află în ATI, dar starea lui este în continuare critică.

Pacientul în vârstă de 33 de ani a fost adus în UPU aseară, în stare critică. A fost transferat la Clinica de Neurochirurgie, unde s-a intervenit chirurgical de urgență. În prezent, pacientul se află pe secția de terapie intensivă (neurochirurgie), intubat, ventilat mecanic și instabil hemodinamic. Starea lui rămâne critică”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SCU Cluj, Flavia Topan.

Detalii despre incident și imagini foto/video, mai jos:

FOTO/VIDEO: Călugăr inconștient, după ce a căzut de la 3 metri înălțime, la Mănăstirea Parva. A fost solicitat elicopterul SMURD

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...