18.7 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

Călugărul căzut de pe clopotniță, operat de urgență! CARE e starea lui:

Un grav incident a avut loc ieri la mănăstirea din Rebra! Un călugăr a căzut de pe clopotniță, de la aproape 4 metri înălțime. Acesta a fost transportat cu elicopterul SMURD la Cluj, și a intrat în  operație de urgență. CARE e starea lui:

Comunitatea ortodoxă din Rebra, și nu numai, stă cu sufletul la gură și în rugăciuni, după ce un călugăr de la mănăstirea din Rebra a avut parte de un accident grav.

Conform primarului Ștefan Danci, călugărul de 33 de ani s-a urcat să repare ceva la clopotniță. Ar fi intrat apă în instalație, așa că a vrut să vadă de unde e problema. Clopotnița exterioară are undeva la patru metri înălțime.

S-a urcat, că ei acolo, la mănăstire, își repară singuri lucrurile. O fi alunecat cumva, și a căzut. Am înțeles că ar fi căzut în cap. Clopotnița e deasupra mănăstirii, și e teren tare acolo, stâncos. Oricum, el a căzut în interior, deci pe beton. Nici celălalt călugăr care era cu el nu a văzut ce s-a întâmplat, și cum de a căzut. E la mănăstire de câțiva ani, căci fratele lui este preot acolo”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rebra.

La fața locului au intervenit o ambulanță din cadrul SAJ și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. Acestea l-au pregătit pe călugăr, care a fost preluat de elicopterul SMURD de la baza Jibou și transferat la Spitalul Clinic de Urgență Cluj.

Călugărul a fost operat de urgență și se află în ATI, dar starea lui este în continuare critică.

Pacientul în vârstă de 33 de ani a fost adus în UPU aseară, în stare critică. A fost transferat la Clinica de Neurochirurgie, unde s-a intervenit chirurgical de urgență. În prezent, pacientul se află pe secția de terapie intensivă (neurochirurgie), intubat, ventilat mecanic și instabil hemodinamic. Starea lui rămâne critică”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SCU Cluj, Flavia Topan.

Detalii despre incident și imagini foto/video, mai jos:

FOTO/VIDEO: Călugăr inconștient, după ce a căzut de la 3 metri înălțime, la Mănăstirea Parva. A fost solicitat elicopterul SMURD

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!