13 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Călugărul căzut de pe clopotniță, operat de urgență! CARE e starea lui:

Un grav incident a avut loc ieri la mănăstirea din Rebra! Un călugăr a căzut de pe clopotniță, de la aproape 4 metri înălțime. Acesta a fost transportat cu elicopterul SMURD la Cluj, și a intrat în  operație de urgență. CARE e starea lui:

Comunitatea ortodoxă din Rebra, și nu numai, stă cu sufletul la gură și în rugăciuni, după ce un călugăr de la mănăstirea din Rebra a avut parte de un accident grav.

Conform primarului Ștefan Danci, călugărul de 33 de ani s-a urcat să repare ceva la clopotniță. Ar fi intrat apă în instalație, așa că a vrut să vadă de unde e problema. Clopotnița exterioară are undeva la patru metri înălțime.

S-a urcat, că ei acolo, la mănăstire, își repară singuri lucrurile. O fi alunecat cumva, și a căzut. Am înțeles că ar fi căzut în cap. Clopotnița e deasupra mănăstirii, și e teren tare acolo, stâncos. Oricum, el a căzut în interior, deci pe beton. Nici celălalt călugăr care era cu el nu a văzut ce s-a întâmplat, și cum de a căzut. E la mănăstire de câțiva ani, căci fratele lui este preot acolo”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Rebra.

La fața locului au intervenit o ambulanță din cadrul SAJ și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. Acestea l-au pregătit pe călugăr, care a fost preluat de elicopterul SMURD de la baza Jibou și transferat la Spitalul Clinic de Urgență Cluj.

Călugărul a fost operat de urgență și se află în ATI, dar starea lui este în continuare critică.

Pacientul în vârstă de 33 de ani a fost adus în UPU aseară, în stare critică. A fost transferat la Clinica de Neurochirurgie, unde s-a intervenit chirurgical de urgență. În prezent, pacientul se află pe secția de terapie intensivă (neurochirurgie), intubat, ventilat mecanic și instabil hemodinamic. Starea lui rămâne critică”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al SCU Cluj, Flavia Topan.

Detalii despre incident și imagini foto/video, mai jos:

FOTO/VIDEO: Călugăr inconștient, după ce a căzut de la 3 metri înălțime, la Mănăstirea Parva. A fost solicitat elicopterul SMURD

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...