16.9 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 25, 2021

Liber la amenzi și sesizări! Poliția Locală revine în subordinea Primăriei Bistrița

De anul trecut, de la începutul stării de urgență, Poliția Locală este în subordinea Poliției Române. La final de martie, aceasta revine în subordinea Primăriei Bistrița, iar agenții vor putea relua patrulările și controalele, ignorate în această perioadă.

Începând cu data de 28 martie, Poliția Locală revine în subordinea Primăriei Bistrița. Asta după ce instituția s-a aflat la dispoziția Poliției Române pe toată perioada stării de urgență și respectiv alertă.

Printr-o ordonanță de urgență s-a decis ca Poliția Locală să revină în subordinea Primăriei Bistrița chiar de luna aceasta:

„În urma Ordonanței de Urgență din data de 18 martie 2021, emisă și semnată de premierul Florin Cîțu, Poliția Locală este readusă în subordinea primăriilor cu amendamentul care prevede faptul că, din punct de vedere operațional, conducerea Poliției Locale este menținută de către Poliția Română timp de încă 10 zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență. Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență publicată în Monitorul Oficial, partea I, numărul 273 din 18 martie 2021 articolul II aliniatul 1. După această perioadă de 10 zile, Poliția Locală revine în subordinea Primăriei”, a precizat viceprimarul Călin Stan.

Prezent la Bistrițeanul Live, șeful Poliției Locale Florin Frandeș spunea acum ceva vreme că polițiștii locali au fost nevoiți să renunțe la o parte din activitățile lor odată cu intrarea în starea de urgență și alertă și „preluarea” lor de către IPJ BN. Printre activitățile ignorate au fost patrulele și controalele. Practic, polițiștii locali au răspuns doar solicitărilor venite prin dispecerat sau aplicația City Health.

Se pare totuși că Poliția Locală are și un număr de WhatsApp unde se pot face sesizări: 0756122070.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...