12.6 C
Bistrița
sâmbătă, mai 8, 2021

Liber la amenzi și sesizări! Poliția Locală revine în subordinea Primăriei Bistrița

De anul trecut, de la începutul stării de urgență, Poliția Locală este în subordinea Poliției Române. La final de martie, aceasta revine în subordinea Primăriei Bistrița, iar agenții vor putea relua patrulările și controalele, ignorate în această perioadă.

Începând cu data de 28 martie, Poliția Locală revine în subordinea Primăriei Bistrița. Asta după ce instituția s-a aflat la dispoziția Poliției Române pe toată perioada stării de urgență și respectiv alertă.

Printr-o ordonanță de urgență s-a decis ca Poliția Locală să revină în subordinea Primăriei Bistrița chiar de luna aceasta:

„În urma Ordonanței de Urgență din data de 18 martie 2021, emisă și semnată de premierul Florin Cîțu, Poliția Locală este readusă în subordinea primăriilor cu amendamentul care prevede faptul că, din punct de vedere operațional, conducerea Poliției Locale este menținută de către Poliția Română timp de încă 10 zile de la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență. Guvernul României a adoptat Ordonanța de Urgență publicată în Monitorul Oficial, partea I, numărul 273 din 18 martie 2021 articolul II aliniatul 1. După această perioadă de 10 zile, Poliția Locală revine în subordinea Primăriei”, a precizat viceprimarul Călin Stan.

Prezent la Bistrițeanul Live, șeful Poliției Locale Florin Frandeș spunea acum ceva vreme că polițiștii locali au fost nevoiți să renunțe la o parte din activitățile lor odată cu intrarea în starea de urgență și alertă și „preluarea” lor de către IPJ BN. Printre activitățile ignorate au fost patrulele și controalele. Practic, polițiștii locali au răspuns doar solicitărilor venite prin dispecerat sau aplicația City Health.

Se pare totuși că Poliția Locală are și un număr de WhatsApp unde se pot face sesizări: 0756122070.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...