-0.5 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Cam cât ne costă iazul cu pești din parc și udatul florilor prin oraș? Cam 9.000 de euro…

Primăria Bistrița cheltuie în jur de 9.000 de euro pentru întreținerea iazului cu pești din Parcul Municipal și udatul florilor prin oraș. Perioada pentru care trebuie asigurate aceste servicii nu ajunge nici măcar la un an.

Întreținerea iazului cu pești din Parcul Municipal ne costă 1.600 de lei lunar, puțin mai ieftin ca în 2017, când Primăria Bistrița plătea pentru îngrijirea bălții din parc 2.000 de lei pe lună.

Firma responsabilă de iazul din parc trebuie să aibă personal calificat și să hrănească zilnic peștii din parc, să le evalueze starea de sănătate, să curețe apa și să o verifice periodic.

Puțin mai scump este udatul florilor din oraș. Primăria Bistrița plătește pentru 7 luni nu mai puțin de 28.000 de lei, adică 4.000 de lei lunar.

Firma care a pus mâna pe contract trebuie să aibă grijă de sistemele de irigare a gazonului și florilor din Parcul Municipal, din parcurile de la Casa Albă și de pe Avram Iancu, de scuarul de pe Panait Cerna și de piețele Petru Rareș, Dominicană și Piața Mică.

În total, întreținerea iazului din parc și reglarea sistemelor de irigare costă municipalitatea 40.000 de lei, adică în jur de 9.000 de euro.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.