21.8 C
Bistrița
duminică, iunie 4, 2023

Un artist din Bistrița – la Simpozionul Internațional de Pictură din Târgu Jiu

Trei artiști din România, între care și un bistrițean, alături de pictori din Italia, Cehia, Serbia și Azerbaijan participă, începând de astăzi, la Simpozionul Internațional de Pictură de la Rânca, în apropiere de Târgu Jiu.

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România organizează, în perioada 23 august – 3 septembrie 2018, Simpozionul Internaţional de Pictură.

Evenimentul debutează joi, 23 august 2018, ora 13:00, la Complexul Panoramic din Rânca, fiind parte a Programului „Atelierele Brâncuşi”, ediţia a IV-a.

Simpozionul din Târgu Jiu va reuni în acest an pictori din România (Gabriela Culic, Oniţa Mureşan şi Marius Barb-Barbone), din Italia (Luminiţa Ţăranu), din Cehia (Teodor Buzu), din Serbia (Gala Caki) şi din Azerbijan (Adil Iusif), curatorul simpozionului fiind pictorul Vasile Fuiorea.

Abia aseară am ajuns, astăzi am vizitat Transalpina, iar de mâine începem să lucrăm. Eu sunt obișnuită să lucrez singură și, din fericire, aici am privilegiul de a fi înțeleasă… Când l-am întrebat pe curatorul Vasile Fuiorea (care este președintele UAP Târgu Jiu) cum de s-a gândit să mă invite, mi-a răspuns că mi-a urmărit lucrările de câțiva ani, iar la Simpozion au nevoie și de sensibilitate, nu numai de forță… Aici este minunat și avem parte de multă liniște și inspirație, iar ceilalți 6 colegi sunt o companie agreabilă. Lucrările vor rămâne în colectia Centrului Brâncuși…”, a mărturisit artista Onița Mureșan pentru Bistrițeanul.ro.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 2 septembrie 2018, odată cu vernisajul lucrărilor realizate în cadrul Simpozionului Internaţional de Sculptură, ca şi în anii precedenţi operele executate în cadrul atelierului urmând să fie donate de artişti şi să devină parte a patrimoniului Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...