25 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Un artist din Bistrița – la Simpozionul Internațional de Pictură din Târgu Jiu

Trei artiști din România, între care și un bistrițean, alături de pictori din Italia, Cehia, Serbia și Azerbaijan participă, începând de astăzi, la Simpozionul Internațional de Pictură de la Rânca, în apropiere de Târgu Jiu.

Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare „Constantin Brâncuşi” în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Filiala Târgu Jiu a Uniunii Artiştilor Plastici din România organizează, în perioada 23 august – 3 septembrie 2018, Simpozionul Internaţional de Pictură.

Evenimentul debutează joi, 23 august 2018, ora 13:00, la Complexul Panoramic din Rânca, fiind parte a Programului „Atelierele Brâncuşi”, ediţia a IV-a.

Simpozionul din Târgu Jiu va reuni în acest an pictori din România (Gabriela Culic, Oniţa Mureşan şi Marius Barb-Barbone), din Italia (Luminiţa Ţăranu), din Cehia (Teodor Buzu), din Serbia (Gala Caki) şi din Azerbijan (Adil Iusif), curatorul simpozionului fiind pictorul Vasile Fuiorea.

Abia aseară am ajuns, astăzi am vizitat Transalpina, iar de mâine începem să lucrăm. Eu sunt obișnuită să lucrez singură și, din fericire, aici am privilegiul de a fi înțeleasă… Când l-am întrebat pe curatorul Vasile Fuiorea (care este președintele UAP Târgu Jiu) cum de s-a gândit să mă invite, mi-a răspuns că mi-a urmărit lucrările de câțiva ani, iar la Simpozion au nevoie și de sensibilitate, nu numai de forță… Aici este minunat și avem parte de multă liniște și inspirație, iar ceilalți 6 colegi sunt o companie agreabilă. Lucrările vor rămâne în colectia Centrului Brâncuși…”, a mărturisit artista Onița Mureșan pentru Bistrițeanul.ro.

Vernisajul expoziţiei va avea loc în data de 2 septembrie 2018, odată cu vernisajul lucrărilor realizate în cadrul Simpozionului Internaţional de Sculptură, ca şi în anii precedenţi operele executate în cadrul atelierului urmând să fie donate de artişti şi să devină parte a patrimoniului Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!